spot_img
17.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăDezvaluiriMega tun în media al lui Erdogan: Implicat și un post tv...

Mega tun în media al lui Erdogan: Implicat și un post tv din România? UPDATE: O AFACERE DE UN MILIARD USD

-

Un grup susţinător al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Demiroren Holding din Turcia, va cumpăra ziarul Hurriyet şi postul de televiziune CNN de la Turk Dogan Holding, într-un acord care ar putea întări sprijinul mediatic pentru guvernul de la Ankara, scrie Reuters conform News.ro.

- Reclama -

Dogan Holding deține în România postul de televiziune Kanal D, iar tranzacția se pare că va viza întreaga divizie media a grupului Dogan, 

Televiziunea Kanal D este operată în România de Dogan Media International SA, subsidiară a grupului Dogan din Turcia. Dogan a intrat pe piaţa de televiziune din România în ianuarie 2007, când televiziunea Kanal D a primit licenţă audiovizuală de la CNA. Kanal D a început să emită din februarie 2007.

Anunţul potrivit căruia Demiroren Holding a acceptat să cumpere latura de media a grupului Dogan Holding a fost făcut de un oficial al primei companii pentru Reuters.

Vânzarea diviziei media a Dogan nu se știe dacă va include și postul de televiziune din România.

Acest oficial, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, pentru că tranzacţia nu a fost finalizată încă, nu a precizat suma cu care Demiroren Holding a făcut achiziţia.

Niciun reprezentant al Dogan Holding nu a fost disponibil pentru a oferi un punct de vedere.

UPDATE: Reprezentanți ai conglomeratului de presă turc Dogan Media au anunțat că sînt în negocieri de vânzare cu un apropiat al președintelui Recep Tayyip Erdogan pentru un miliard de dolari. Din grupul media Dogan fac parte respectatul ziar independent „Hurriet”CNN Turcia, Kanal D și cotidianul sportiv „Fanatik”. Chiar dacă presa promovata de acest grup nu era complet independenta de puterea de la Ankara, tranzactia în desfasurare trezește noi îngrijorări despre independența presei din Turcia. Mai mult, parlamentul turc a aprobat miercuri o lege prin care toate platformele on line din Turcia trebuie sa fie înregistrate la autoritatea de media. Opozitia considero decizia drept o impunere a cenzurii asupra internetului din Turcia.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img