spot_img
-1.1 C
București
luni, decembrie 23, 2024
AcasăAnalizeSecretele Stonehenge

Secretele Stonehenge

-

Arheologii de la University College London sunt de părere că au descoperit originile complexului neolitic Stonehenge, după ce au găsit rămăşiţele unui străvechi monument circular din piatră în Ţara Galilor, care ar fi putut fi dezmembrat şi reconstruit apoi, după câteva secole, în Anglia, informează Reuters vineri conform Agerpres.

- Reclama -

Stonehenge, unul dintre cele mai recognoscibile şi mai misterioase situri istorice din Marea Britanie, constând într-un complex de pietre dispuse în poziţii verticale şi orizontale, atrage turişti din lumea întreagă şi persoane aflate în căutarea unei conexiuni spirituale cu trecutul. Scopul exact al complexului megalitic Stonehenge a rămas necunoscut până în zilele noastre.

- Advertisement -

Arheologii britanici au stabilit deja încă din 2015 că unele dintre pietrele de la Stonehenge provin dintr-o carieră aflată în Preseli Hills, pe coasta vestică a Ţării Galilor, la o distanţă de peste 250 de kilometri.

În prezent, cercetătorii de la University College London spun că unele dintre pietrele originale ale complexului neolitic au format un moment mai vechi decât acesta, care se afla în Ţara Galilor. Ei au descoperit mai multe legături semnificative între Stonehenge şi situl galez.

- Advertisement -

Cercul din pietre descoperit în Ţara Galilor are un diametru de 110 metri, acelaşi cu diametrul şanţului care înconjoară Stonehenge, iar ambele sunt aliniate în funcţie de răsăritul Soarelui în ziua solstiţiului de vară. Cel puţin una dintre „pietrele albastre” din complexul Stonehenge se potriveşte cu una dintre găurile descoperite în cercul din Ţara Galilor.

Parker Pearson, profesor de arheologie la University College London, coordonatorul studiului, a sugerat că pietrele ar fi putut fi deplasate pe măsură ce oamenii din neolitic au migrat din Ţara Galilor, luând cu ei monumentele şi ridicându-le din nou la Stonehenge.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img