spot_img
23.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăBasarabiaSecretele președintelui ucrainean Petru Poroșenko ascunse de Păpușarul din Moldova: Afaceri și...

Secretele președintelui ucrainean Petru Poroșenko ascunse de Păpușarul din Moldova: Afaceri și asasinarea fratelui

-

”În emisiunea de ”Politica” cu Natalia Morari eu am vorbit despre dosarele penale ale actualului președinte al Ucrainei Petru Poroșenco, care sunt la Procuratura generală a Moldovei, și despre faptul cum Plahotniuc (n. red- Vladimir Plahotniuc) le-a încetat în octombrie 2012. Este evident că, încetarea acestor dosare este necesară lui Plahotniuc pentru a șantaja președintele Ucrainei și să-l țină ”în cârlig”. Astăzi, prezint atenției dumneavoastră doar prima parte a materialelor din dosarele menționate. Pentru a evita distrugerea dovezilor privind dosarele menționate, materialele rămase le voi publica imediat după ce voi finaliza investigația detaliată a acestor crime”, a scris politicianul moldovean Renato Usatîi într-o postare pe facebook conform Unimedia.

- Reclama -

Vladimir Plahotniuc este considerat Păpușarul guvernului moldovean condus de Petru Filip. El este unul din liderii Partidului Democrat care deține majoritatea în guvernul de la Chișinău. Despre el se spune că controlează Justiția moldovenească și ar fi cel din spatele dosarelor lui Vlad Filat și Dorin Chirtoacă.

Renato Usatîi a anunțat că a avut la dispoziția sa o mulțime de documente ce conțin dovezi ale crimelor săvârșite de către Poroșenco în Moldova. ”Eu voi începe cu un document, ce este o dovadă directă a faptului că Plahotniuc este în stare, la moment, să-l șantajeze și să-l conducă pe Petru Poroșenco, actualul președintele al Ucrainei” – a declarat Usatîi în emisie directă. 

 Politicianul de opoziție a demonstrat o copie a dispoziției procuraturii din 1 octombrie 2012, semnată de către procurorul Lilian Rudei, unde ”este scris clar, că un grup de persoane fizice conduse de Petru Poroșenco, și anume Petru Madan și alții, au alcătuit o grupare GIP, care au săvârșit, pe teritoriul Moldovei, în perioada 1996-2004, un șir de infracțiuni grave, precum fraude în proporții impunătoare, furturi, este scris și despre faptul că, există suspiciunea (în adresa lui Poroșenco) organizării asasinării fratelui său, Mihail Poroșenco”.

Aici sunt o sumedenie de facturi. Copiile chitanțelor de plată, semnate de către Petru Poroșenco, de fratele său decedat, de partenerii de afaceri moldoveni, corespondența personală a lui Poroșenco, a spus Renato Usatîi.

Amintind despre interesele lui Petru Poroșenco în afacerea, legată de ”Lumea copiilor” din Chișinău, fabrica de ciocolată ”Bucuria”, uzina de sticlă, Renato Usatîi a relatat, de asemenea despre suspiciunile în adresa președintelui Ucrainei Petru Poroșenco în asasinarea fratelui său și partenerului de afaceri, Mihail Poroșenco. ”Dar polițiștii moldoveni, care au lucrat atunci, spun că pe el l-au adus decedat la Chișinău, nu a fost nici un accident, pe el l-au înecat acolo”, – a spus Usatîi.

CE SCRIA FLUX 24 DESPRE PLAHOTNIUC:

Vlad Plahotniuc este considerat sforarul șef de la Chișinău. Unii îi spun Cardinalul. Cei mai mulți Păpușarul. Este omul din spatele Partidului Democrat, fracțiune desprinsă din Partidul Comuniștilor condus de Vladimir Voronin.  Este omul acuzat că controlează Justiția din Republica Moldova. Și cea mai mare parte din media.

Este încă neclară tranzacția prin care postul tv al lui Sorin Ovidiu Vântu de la Chișinău, Publika, a ajuns la Plahotniuc.

456x0_Vintu-PlahoniucPlahotniuc conduce Moldova. Aceasta e afirmația auzită din mai multe surse, multe dintre ele credibile.

O declarație  fost făcută e unul din cei mai importanți analiști ai spațiului basarabean, Vladimir Socor, de la celebrul think thank Jamestown, care a spus că în spatele arestării lui Vlad Filat se află Plahoniuc.

„Consider că este un gest de disperare din partea domnului Vladimir Plahotniuc, cu scopul de a-şi menţine controlul asupra justiţiei. Domnul Plahotniuc încearcă să ofere pur şi simplu poporului un fel de cap a lui Moţoc, în persoana domnului Vlad Filat. Demersul procurorului general în Parlament este cusut cu aţă albă. A fost improvizat, probabil în cursul zilei de ieri, planificat în cursul nopţii de ieri spre astăzi pentru a schimba ordinea de zi, a schimba agenta politică în RM, a distrage, a deturna atenţia de la faptul că domnul Plahotniuc este stăpânul stemului şi stăpânul statului”, a menţionat Vladimir Socor, pentru Jurnal TV.

Plahotniuc are și cetățenia română.

Vlad_Plahotniuc_şi_Victor_Ponta

În timpul alegerilor prezidențiale din România, Plahotniuc s-a deplasat la București și l-a dus pe premierul Victor Ponta la Chișinău.

Pentru Plahotniuc a lucrat în calitate de consultant, patronul Realitatea Tv, Cosmin Gușă.

De altfel, Partidul Democrat este partidul frate al  PSD din Basarabia.

După ruperea de Partidul Comuniștilor, Partidul Democrat al lui Marian Lupu și controlat de Vlad Plahotniuc a fost introdus în Europa de PSD. Viorel Hrebenciuc, Titus Corlățean au fost responsabilii din partea PSD pentru PD-ul de la Chișinău.

plhPlahotniuc controlează cam tot ce mișcă în Moldova. Legături cu Bucureștiul. Legături cu Moscova. Este cunoscut și ca Vlad Ulinici (după numele de fată al mamei sale), figurând oficial o vreme în România sub această identitate.

În perioada 1991–1993 a ocupat poziția de specialist la «Centrul pentru prevenirea și reabilitarea victimelor minore „Minor”», afiliat Primăriei municipiului Chișinău. A îndeplint funcția de economist la „Euro Est Hundel” Ltd Moldova, apoi a lucrat la „Voyage” Ltd Moldova. În intervalul anilor 1995-1998 a fondat Grupul Financiar Moldo-American „Angels”, pe care l-a condus până în 2001.

03052012232Între 2001-2010 a îndeplint funcția de director comercial, iar mai apoi director general al „Petrom Moldova” SA, ocupându-se cu importul și distribuția petrolului. Numirea s-a făcut cu sprijinul guvernului PSD condus de Adrian Năstase.

Vladimir Plahotniuc a îndeplinit, până în ianuarie 2011, funcția de președinte al „Victoriabank”, una dintre cele mai importante bănci din Republica Moldova. În august 2010 averea lui Plahotniuc era cotată la 300 de milioane de dolari, conform unui top publicat de revista ucraineană de business „Delo”.[12] Banii i-au venit atât de la „Victoriabank”, cât și de la compania „Petrom Moldova”, unde figura ca vicepreședinte al Consiliului de Administrație.

DEN_4033

Deși nu apare în actele firmelor, presa de la Chișinău a vehiculat de mai multe ori că Plahotniuc ar deține cel mai luxos hotel din Moldova, „Nobil”. Tot lui Plahotniuc este proprietarul hotelului „Codru” din Chișinău, companiei de asigurări „ASITO”, clubului de noapte „Drive”[12] și companiei de pază particulară „Argus–S”.De asemenea, Vlad Plahotniuc este proprietarul a mai multor radiodifuzori din Republica Moldova (cinci din ei cu acoperire națională), dintre care patru canale de televiziune: Prime TV2 PlusCanal 3Publika TV, și două posturi de radio: Maestro FM și MUZ FM (fostul Prime FM).

În mass-media s-a scris despre faptul că Plahotniuc ar fi finanțat, pe rând, Partidul Comuniștilor, până în 2009, și Partidul Democrat, din 2010.

Pentru relațiile sale cu familia fostului președinte comunist, Vladimir Voronin, Vlad Plahotniuc a fost supranumit „cardinalul din umbră” al familiei Voronin.

Lui Plahotniuc i se aduc și învinuiri de trafic de influență asupra întregii clase politice moldovenești, considerânsu-se vinovat de criza politică din Republica Moldova, stagnarea dezvoltării economice, a reformelor în justiție, a integrării europene etc. În particular, acesta a fost poreclit „păpușarul

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...