spot_img
19.9 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăExterne150.000 de oameni scoși de extrema stângă în stradă la Paris împotriva...

150.000 de oameni scoși de extrema stângă în stradă la Paris împotriva lui Macron: „Lupta abia începe”

-

Jean-Luc Mélenchon, liderul partidului de extremă-stânga Franţa Nesupusă, l-a criticat dur pe preşedintele Emmanuel Macron, avertizându-l că riscă să fie înlăturat de la putere, denunţând şi instituţiile de presă, în cursul protestelor la care susţine că participă 150.000 de persoane.

- Reclama -

„Lupta abia începe”, a declarat Jean-Luc Mélenchon, potrivit ziarului Le Figaro, pledând pentru ieşirea a un milion de persoane pe Bulevardul Champs-Elysées din Paris.

„Le vom propune organzaţiilor sindicale să lansăm o luptă determinată, decisivă, cu toţii împreună”, a adăugat Jean-Luc Mélenchon.

„Vreţi să ştiţi de ce nouă miliardari care deţin 90% din companiile media ne insultă? Pentru că lucrează pentru interesele proprii”, a acuzat liderul de extremă-stânga, lansând un apel pentru organizarea de noi proteste sâmbăta viitoare faţă de „lovitura de stat socială” dată de Emmanuel Macron.

Liderul formaţiunii Franţa Nesupusă a reacţionat la comentariile lui Emmanuel Macron, care a afirmat că „democraţia nu înseamnă ieşiri pe străzi”.

„Străzile i-au doborât pe regi, pe nazişti, planul Juppé şi contractul primei angajări…”, a amintit Melenchon.

„Aţi văzut că Emmanuel Macron îl imită pe domnul Donald Trump, semnând decrete” la fel ca preşedintele american?!, a ironizat Jean-Luc Mélenchon, referindu-se la modul în care liderul francez a adoptat, în faţa camerelor de luate vederi, decretele privind reformele în domeniul muncii.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...