spot_img
1.2 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasăAnalizeSecretarul general interimar al PNL, Lucian Bode: Trebuie înfiinţată o şcoală de...

Secretarul general interimar al PNL, Lucian Bode: Trebuie înfiinţată o şcoală de excelenţă în administraţie locală în care primari liberali să predea modele de administraţie 

-

Secretarul general interimar al PNL, Lucian Bode, a declarat joi că trebuie înfiinţată o şcoală de excelenţă în administraţie locală, în care primari liberali să predea modele de administraţie celor care doresc o carieră în acest domeniu în România.

- Reclama -

Bode, ministrul Afacerilor Interne, a transmis la Liga aleşilor locali ai PNL că statul liberal este „un spaţiu viu”, care se construieşte cu investiţii şi a menţionat că trebuie atins obiectivul ca Partidul Naţional Liberal să fie partidul care dă guvernări, „nu unul care doar participă la ele”.

„Traversăm o perioadă încărcată de crize multiple, cea mai gravă fiind criza de securitate europeană provocată de agresiunea nejustificată a Federaţiei Rusie asupra Ucrainei. În bătălia cu toate aceste crize v-aţi asumat răspunderea alături de Guvernul României. Este un act de responsabilitate asumat de către dumneavoastră, cei peste 1.200 de primari liberali, cei peste 11.000 de consilieri locali, cei 17 preşedinţi de consilii judeţene şi cei peste 900 de consilieri judeţeni ai Partidului Naţional Liberal. (…) Vă mulţumesc încă o dată pentru solidaritate şi pentru implicare. Liga aleşilor locali este inima Partidului Naţional Liberal, care bate cu putere în toate colţurile României şi pentru a menţine cât mai puternic bătăile acestei inimi este nevoie de oameni care iubesc ceea ce fac şi care se dedică comunităţilor din care fac parte. Partidul Naţional Liberal depinde foarte mult de dumneavoastră, pentru că sunteţi prima şi cea mai importantă interfaţă a partidului în relaţia cu cetăţenii şi cu comunităţile”, le-a spus Bode aleşilor locali.

El a menţionat că Partidul Naţional Liberal are cei mai performanţi aleşi locali şi această resursă preţioasă trebuie valorificată la justă valoare.

„Cred că ar trebui să împărtăşim mai mult din această experienţă acumulată şi să înfiinţăm o şcoală de administraţie liberală, în care cei mai buni să predea modele de administraţie celor care doresc o carieră în administraţia publică în România. Profit de această ocazie şi lansez această provocare preşedintelui Ligii aleşilor locali să creeze această şcoală de excelenţă în administraţie. Sunt convins că va fi un proiect de succes”, a adăugat Bode.

Bode a adăugat că liberalii mai au „de cucerit redute politice” şi de convins oameni, menţionând că trebuie construit statul liberal.

„Statul liberal nu este un concept abstract, el este un spaţiu viu şi se construieşte cu investiţii, cu fonduri europene, cu iniţiative, cu expertiză şi cu foarte multă muncă. Guvernul Nicolae Ciucă a pornit această muncă de construcţie şi sprijină administraţiile publice locale curajoase cu iniţiativă care au ales drumul dezvoltării, care au ales drumul modernizării. Nimic nu ne poate opri din acest maraton al dezvoltării României, care pune la bătaie proiecte valoroase de modernizare, de inovare şi digitalizare a administraţiei publice”, a mai spus Lucian Bode.

Potrivit ministrului, PNL trebuie să le arate românilor că este „singura opţiune viabilă pentru dezvoltarea României”.

„Poate contextul nu pare a fi cel mai favorabil, dar nu vă lăsaţi demobilizaţi, nu lăsaţi garda jos, ci găsiţi energia şi puterea de a merge, de a pune în practică toate acele proiecte îndrăzneţe şi cu impact în comunităţile dumneavoastră. Suntem credibili în măsura în care facem performanţă în guvernare şi în administraţie, atât la nivel central, cât mai ales la nivel local”, a fost un alt mesaj al său către aleşii locali.

„Nu uitaţi niciodată că noi, Partidul Naţional Liberal, suntem partidul care dă guvernări, nu unul care doar participă la ele. Să ne setăm, dragi colegi, acest obiectiv de pe acum şi să luptăm pentru atingerea lui”, a subliniat el.

PNL – a arătat Bode – se bazează pe aleşii locali pentru a-şi creşte forţa şi unitatea.

„Avem nevoie de dumneavoastră pentru a face din PNL partidul în jurul căruia se va construi dreapta unită. Trebuie să ne asumăm această misiune de a strânge toată dreapta democratică şi prooccidentală sub sigla PNL. Dreapta este şi va trebui să fie Partidul Naţional Liberal. Viziunea mea în privinţa PNL este cea a unui partid puternic, care continuă să fie extrem de conectat cu realităţile regionale, dar mai ales cu comunităţile locale. PNL are vocaţia bunei guvernări, fiind capabil să asigure modernizarea şi dezvoltarea României. (…) Vă invit, aşadar, să construim împreună această Românie pentru anul 2024, pentru binele, siguranţa şi viitorul copiiilor noştri. Nu uitaţi niciodată că vom fi împreună şi la bine, dar şi la greu”, a conchis Bode.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img