spot_img
19.6 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăSocialSecretar de stat la Ministerul Justiției: Lobby-ul este confundat de foarte multe...

Secretar de stat la Ministerul Justiției: Lobby-ul este confundat de foarte multe ori cu traficul de influență

-

Secretarul de stat în Ministerul Justiției Liviu Stancu a declarat marți că în țara noastră lobby-ul este de multe ori confundat cu traficul de influență, însă cu o reglementare aferentă acesta poate fi profesionalizat, transmite Agerpres.

- Reclama -

„Lobby-ul, așa cum ați remarcat, în cadrul opiniei publice, de foarte multe ori este confundat cu traficul de influență, numai că, reglementat fiind, trecând în zona licitului, transparentizat, profesionalizat, lobby-ul devine un subiect care excede zonei penale; avem chiar text în Codul penal, că activitatea realizată cu titlul profesional nu este faptă penală. Ei bine, lucrul ăsta trebuie explicat opiniei publice și ceea ce eu rostesc acum este un răspuns la întrebarea ‘cum face politicul să determine acceptanță din partea opiniei publice?'”, a arătat Liviu Stancu la o conferință pe tema lobby-ului.

El a precizat că o chestiune foarte delicată este gradul de acceptare a opiniei publice în legătură cu inițiativele pe care autoritatea le propune în vederea realizării unor texte de legi cât mai adaptate necesității societății.

„De foarte multe ori, ministerul Justiției are o poziție extrem de delicată să prezinte opiniei publice inițiativele pe care dorim să le luăm astfel încât acestea să fie acceptate. Este foarte delicat să reușești să creezi un echilibru între aceste subiecte. Eu ce vreau să-i asigur pe cei din sală este că Ministerul Justiției este extrem de sincer în inițiativele pe care le ia. Suntem aici ca să oferim opiniei publice, dincolo de rezultatul tehnic, un punct de vedere în viitor care să tranșeze la un moment dat acest subiect. O vom face cu responsabilitate și, sperăm noi, într-un interval de timp destul de scurt”, a mai spus Liviu Stancu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...