Secretar de stat în Guvernul Orban recunoaște haosul: Habar nu au avut că trebuie să ceară avize pe Ordonanțele de Urgență

0
1929

„Cei care trebuiau să facă chestia asta (adică să obțină avizele pentru Ordonanțele de Urgență n.r.) nu că habar nu au avut, ci nu au știut și nu s-au priceput. Nu că-s proști, ci din contră, sunt oameni foarte deștepți, dar nu au știut care este procedura. Clar”, a declarat pentru Hotnews Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei. 

„Acolo lucrurile să știți că sunt destul de mult amestecate. Și foștii mei colegi din CES au dreptatea lor, și Guvernul are partea lui de dreptate. Nu vă uitați la ce țipă unii și ce țipă alții. Asta nu înseamnă că Guvernul nu are bucățica lui de vină pentru faptul că nu a știut cum să gestioneze situația actuală. Când spun Guvernul, uitați-vă la greșeala pe care au făcut-o… eu acum vă spun cum se vede din afară, dar ca cineva care a făcut parte din fenomen”, a spus Rogojinaru.

El a precizat că oamenii din Guvernul din care face parte, „nu au știut nici cum să vină și cum să prezinte problema”.

„Nu se face nici așa: „Stai așa puțin, că mă duc înapoi și mai trec o dată și mai vin o dată”. Sunt câteva lucruri foarte clare pe care sunt convins 100% că cei care trebuiau să comunice și să facă chestia asta nu le-au știut. Cei care s-au prezentat din partea Guvernului trebuiau să știe foarte clar că CES spune asta de un an-doi ani de zile: Nu acceptă să vină niciun fel de proiect fără să aibă avizele interministeriale”, a arătat secretarul de stat.