spot_img
29.5 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăActualitateSechestru pe proprietățile și conturile statului român în SUA: Un judecător federal...

Sechestru pe proprietățile și conturile statului român în SUA: Un judecător federal din Washington a decis să amendeze statul român cu 1,5 de milioane de dolari pentru că Bucureștiul nu a oferit date complete legate de proprietățile și conturile României din SUA. Miza: 100 milioane de dolari datorați fraților Micula

-

Pentru a convinge statul român să îi achite cât mai repede încă o sută de milioane de dolari, Viorel și Ioan Micula încearcă să blocheze activitățile consulare ale României din Statele Unite.Un judecător federal din Washington a decis luni, 9 noiembrie, să amendeze statul român cu 1,5 de milioane de dolari pentru că Bucureștiul nu a oferit date complete legate de proprietățile și conturile României din SUA.Sancțiunea a fost acordată în cadrul unei proceduri judiciare deschise împotriva României de oamenii de afaceri Viorel și Ioan Micula. Cei doi vor să pună sechestru pe bunurile și conturile statului român din Statele Unite pentru a recupera o datorie de 100 de milioane pe care România este obligată s-o achite celor doi, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Informațiile despre proprietățile și conturile României din SUA au fost solicitate judecătorilor din Washington de avocații fraților Micula. Aceștia au aprobarea judecătorului de caz să pună sechestru pe bunurile României în SUA în contul unei datoriei de 100 de milioane de dolari.

„Răspunsurile României nu sunt complete în aspecte cheie, cum ar fi cele despre identificarea informațiilor contului bancar și a activelor deținute în Statele Unite”, a consemnat judecătorul federal, citat de Law360, în decizia de sancționare cu amendă de 1,5 milioane de dolari.

Frank Vasquez Jr., consilier al lui Ioan Micula și al companiilor sale, a declarat pentru Law360 că din noiembrie 2020 s-a stabilit amenzi săptămânale în cazul în care România nu răspunde să achite întreagă despăgubire de 356 de milioane de dolari, sumă din care a mai rămas de plată o sută de milioane de dolari.

În ceea ce privește proprietățile din Statele Unite ale României, Europa Liberă a aflat că din anul 1977, clădirea Consulatului din New York este proprietatea României. În acest imobil se află și sediul Institutului Cultural Român în Statele Unite.

Despre alte clădiri deținute peste Oceanul Atlantic de statul român nu am primit informații de la Ministerul de Externe. Ar mai putea fi vizată de acțiunea fraților Micula, aprobată de judecătorul federal, și clădirea ambasadei din Washington, dar și câteva locuințe de serviciu.

Până în acest moment, Ministerul de Externe nu a răspuns la solicitarea legată de regimul de proprietate supra clădirilor ambasadei, a consulatului, dar și a altor imobile și locuințe folosite de România pe teritoriul Statelor Unite.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...