Sebastian Ghita securizeaza granita cu Bulgaria

0
346

Poliţia de Frontieră cumpără echipamente IT pentru securizarea graniţei comune dintre România şi Bulgaria, cu bani europeni, de la o firmă controlată, prin interpuşi, de deputatul Sebastian Ghiţă, vizată într-un dosar de corupţie, tot cu fonduri europene, alături de alte firme din anturajul aceluiaşi politician, scrie Replica de Constanta.

Echipamentele IT vor fi livrate inclusiv Gărzii de Coastă din Constanţa şi fac parte dintr-un proiect comun româno-bulgar pentru securizarea frontierei UE.

Contractul în valoare totală de 122.900 de euro, fără TVA, a fost atribuit firmei Avitech Co SRL din comuna ilfoveană Voluntari.

Avitech Co SRL este una din firmele care protejează cu ferocitate identitatea patronului său: asociaţi sunt trei off-shore-uri din Cipru, cu sediile la etajul doi al unei clădiri de birouri din Nicosia, iar administrator un gălăţean cu domiciliul în Bucureşti, complet necunoscut mediului de afaceri. Avitech Co a fost călcată în februarie 2015 de procurori, alături de surata 2K Telecom SRL, deţinută de Alexandru Ghiţă, fratele deputatului Sebastian Ghiţă, într-un dosar de corupţie privind proiectul guvernamental „Internet în şcoala ta”, finanţat de UE cu 33 milioane de euro, mai spune Replica de Constanta.