Scrisoarea lui Firea către pesediști

0
104

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a trimis vineri o scrisoare deschisă membrilor şi simpatizanţilor PSD, în care explică pe larg contextul afirmaţiilor sale din ultimele zile, precizând că nu se află într-un război cu liderul partidului, Liviu Dragnea, că nu urmăreşte scindarea sau slăbirea formaţiunii şi că nu va candida la alegerile prezidenţiale.

„Se încearcă în ultimele zile acreditarea în spaţiul public a ideii ca în partid are loc un război între Gabriela Firea şi Liviu Dragnea, din care PSD nu are decât de pierdut. În realitate, lucrurile nu stau deloc aşa şi voi încerca să explic de ce. În primul rând, nu se pune problema ca cineva să aleagă între mine şi Liviu Dragnea şi asta dintr-un motiv cât se poate de simplu: aşa cum am mai spus-o de nenumărate ori, şi o mai spun încă o dată, cu toată responsabilitatea: nu doresc să fiu preşedintele PSD. Nu îl critic pe preşedintele partidului pentru a-i lua locul şi nici pentru a-l da afara din partid. Comitetul Executiv este cel care se va pronunţa prin vot democratic. Nu doresc să fiu desemnată candidat la prezidenţiale. Am vorbit serios când am garantat continuarea proiectelor din Capitala României. Nu sunt o dizidentă şi nu urmăresc sub nicio formă scindarea sau slăbirea partidului! N-am făcut altceva decât să fiu sinceră şi să spun public anumite lucruri pe care eu le consider nocive pentru partid în ansamblul său şi pentru modul cum este perceput în societate. Nu am adoptat o poziţie de forţă şi nu am încercat să-mi impun punctul de vedere altfel decât cu forţa argumentelor. Dacă demersul meu va rămâne fără rezultat, nu voi pleca din partid, nici pentru a mă alătura altei formaţiuni, nici pentru alte scopuri, ci voi rămâne în PSD, pentru că vreau să ştie toată lumea că pentru mine calitatea de membru al acestui partid este mai importantă decât orice funcţie politică sau administrativă. Refuz să iau în calcul excluderea mea din partid, pentru că încă mai sper că declaraţiile tuturor colegilor mei cum că PSD este cea mai democratică formaţiune nu sunt doar pentru a da bine la televizor”, a arătat Gabriela Firea, în scrisoarea trimisă membrilor PSD.

Primarul general a precizat că este un om de stânga, rămânând fidelă valorilor social-democraţiei, indiferent de statutul său social sau de situaţia materială.