spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăAnalizeScholz: Este greu de imaginat o interdicție privind eliberarea de vize Schengen cetățenilor...

Scholz: Este greu de imaginat o interdicție privind eliberarea de vize Schengen cetățenilor ruși

-

Este greu de imaginat o interdicție privind eliberarea de vize Schengen cetățenilor ruși, a declarat joi cancelarul german Olaf Scholz.

Potrivit acestuia, conducerea rusă este cea care este responsabilă pentru situația din Ucraina și nu poporul rus. Scholz a subliniat că Uniunea Europeană a impus anterior Rusiei „sancțiuni la scară largă”, care „afectează mulți oameni și oligarhi care susțin guvernul rus”. „Cu siguranță vom continua cu asta”, a adăugat cancelarul german. El a subliniat, de asemenea, că o mișcare care vizează „pe toată lumea, inclusiv pe cei nevinovați”, ar reduce eficacitatea sancțiunilor.

- Advertisement -

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, a declarat, miercuri, într-un briefing, că inițiativa de a interzice eliberarea de vize Schengen rușilor a fost înaintată UE. Purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Externe, Andrea Sasse, a menționat, la rândul său, că inițiativa ar putea fi discutată la o reuniune a miniștrilor de externe ai UE la Praga, la sfârșitul lunii august.

Președintele ucrainean Vladimir Zelensky a declarat mai devreme într-un interviu pentru Washington Post că țările occidentale ar trebui să interzică intrarea tuturor rușilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img