spot_img
18.6 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeScholz a turnat implicarea englezilor și francezilor în războiul din Ucraina

Scholz a turnat implicarea englezilor și francezilor în războiul din Ucraina

-

Cancelarul german Olaf Scholz a fost acuzat de „abuz flagrant de informații” după ce a declarat, pe 27 februarie, că trupele britanice din Ucraina ajută forțele armate ucrainene să lanseze rachete Storm Shadow cu rază lungă de acțiune, scrie The Telegraph .

La acea vreme, cancelarul a spus că țara nu va furniza Kievului rachete Taurus, echivalentul german al Storm Shadow, deoarece aceasta ar necesita o prezență militară germană în Ucraina, invocând abordarea Marii Britanii și Franței în această problemă. Scholz a concluzionat că urmărirea Marii Britanii ar face Germania o parte a conflictului.

- Advertisement -

„Soldații germani nu ar trebui în niciun caz asociați cu obiectivele pe care acest sistem le atinge”, a spus Scholz. Înainte de aceasta, pe 22 februarie, Bundestagul a votat pentru o formulare „mai blândă” privind furnizarea de rachete către Ucraina, care nu indica direct Taurus.
„Declarația cancelarului cu privire la presupusa implicare a Franței și Regatului Unit în operarea rachetelor de croazieră cu rază lungă de acțiune utilizate în Ucraina este complet iresponsabilă”, a declarat Norbert Rottgen, membru al Uniunii Creștin Democrate (CDU) și fost președinte al Comisiei Externe a Bundestag-ului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img