Schimbare cheie la Casa Albă: Consilierul pentru securitate națională, dat afară

0
118
Donald Trump tosses off his overcoat as he speaks at a campaign event in an airplane hangar in Rome, New York. REUTERS/Carlo Allegri

Președintele Donald Trump l-a schimbat joi noaptea pe H.R. McMaster din funcția de consilier pentru securitate națională și l-a înlocuit cu John Bolton.

John R. Bolton este fostul ambasador al SUA la ONU și este considerat unul din durii republicanilor.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat joi, într-un mesaj pe Twitter, înlocuirea consilierului său pe probleme de securitate naţională, H.R. McMaster, cu ultraconservatorul John Bolton, fost ambasador la Statelor Unite la ONU, relatează AFP.

„Sunt bucuros să anunţ că, începând de la 9 aprilie 2018, John Bolton va fi noul meu consilier pe probleme de securitate naţională”, a informat Donald Trump despre această nouă schimbare importantă în echipa sa după o serie de concedieri şi demisii în ultimele luni.

Cel care a fost unul dintre liderii „durilor” din cadrul administraţiei George W. Bush, înainte de a deveni comentator la postul Fox News, este cunoscut pentru stilul său abraziv.

John Bolton (foto) este unul dintre cei mai înverşunaţi critici ai acordului privind programul nuclear iranian semnat de marile puteri în iulie 2015 pentru a împiedica Teheranul să se doteze cu arma atomică.

„Odată cu numirea lui John Bolton, echipa de politică externă a lui Trump va fi cea mai conservatoare şi ideologică şi cea mai puţin pragmatică din istoria recentă, într-un moment în care provocările de pe scena internaţională necesită fermitate, dar şi flexibilitate şi pragmatism”, a reacţionat Aaron David Miller, diplomat de talie care a lucrat atât în administraţiile democrate, cât şi republicane.