SCENE HALUCINANTE LA CHIȘINĂU: Deputat racolat de finul lui Plahotniuc și apoi sechestrat de partidul lui Dodon pentru a renunța la mandat

0
138

Politicienii și presa de la Chișinău denunță sechestrarea unui deputat. Marți, acesta a fost acostat în plină stradă de doi deputați PSRM, iar miercuri ar fi fost sechestrat într-un birou și somat să renunțe la mandat, relatează corespondentul Deutsche Welle la Chișinău, Vitalie Călugăreanu.

UPDATE

Ștefan Gațcan a făcut public un scurt video, filmat într-o vie, în care spune că este bine, nu este sechestrat, că se află cu familia și că are nevoie de reabilitate. Din această cauză, în următoarea perioadă, nu va comunica cu nimeni.

——————————————

Este vorba de deputatul Ștefan Gațcan, care marți a anunțat că părăsește PSRM și aderă la grupul Pro Moldova, condus de Andrian Candu, finul oligarhului Vlad Plahotniuc. Marți, după ce și-a anunțat desprinderea de fracțiunea PSRM, lăsând coaliția PSRM+PDM fără majoritate parlamentară, Gațcan a fost acostat pe o stradă din preajma televiziunii publice de „un personaj în civil” (așa susțin cei din Pro Moldova, care au reușit să filmeze momentul), mașina sa a fost trasă pe dreapta, iar ulterior s-au apropiat doi deputați socialiști (Vlad Bătrâncea și Corneliu Furculiță), care l-ar fi somat pe Gațcan să-și depună mandatul. Ulterior, socialiștii au mers la clinica ce îi aparține lui Gațcan (unde au depus o coroană funerară), iar după ceea au protestat zgomotos în fața locuinței deputatului, cerându-i să-și depună mandatul.

Plângerea nu a mai ajuns la Procuratură

Miercuri, Pro Moldova a difuzat un comunicat de presă în care menționează că Gațcan ar fi depus miercuri dimineață o plângere la Procuratură în care reclamă hărțuirea, intimidarea și șantajul la care a fost supus la 30 iunie de către cei doi deputați socialiști.

Contactat de DW, purtătorul de cuvând al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a comunicat că o astfel de plângere din partea lui Gațcan la Procuratură nu a ajuns, instituția nefiind sesizată nici în legătură cu presupusa sechestrare a deputatului.

Cei de la Pro Moldova susțin însă, în comunicatul citat, că miercuri, când a venit la Parlament, pentru a participa la ședința Comisiei de protecție socială, sănătate și familie, Ștefan Gațcan a fost sechestrat de un grup de deputați socialiști și i s-a cerut să semneze cererea de demisie. Drept confirmare, cei din Pro Moldova au făcut publică o poză în care deputatul Gațcan este flancat, într-un birou, de mai mulți deputați socialiști.

INTEGRAL PE DEUTSCHE WELLE