spot_img
10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAnalizeScandalul Zelenski: Are pe conştiinţă Mariupolul, Bucea şi Hersonul

Scandalul Zelenski: Are pe conştiinţă Mariupolul, Bucea şi Hersonul

-

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se află în centrul unui val de critici, după ce a dezvăluit cotidianului american The Washington Post că nu a comunicat public informaţii de la Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA) cu privire la iminenţa invaziei Rusiei, cu scopul de a nu provoca o panică generalizată.

- Reclama -

Personalităţi publice îl atacă în mod direct pe Volodimr Zelenski, pe care-l acuză de faptul că se face vinovat, într-o anumită măsură, de atrocităţile comise de către ruşi.

Redactorul-şef al site-ului de ştiri Ukrainska Pravda, Sevgil Musaieva, se declară ”ofensată personal” de justificările şefului statului, pe care-l acuzăde faptul că pune în discuţie inteligenţa poporului ucrainean.

Ea spune că nu ar fi fugit de război, dacă ar fi fost avertizată.

”Cum poate o persoană, care are pe conştiinţă Mariupolul, Bucea şi Hersonul, să îndrăznească să spună că o evacuare ar fi copleşit ţara?”, denunţă, la rândul său, jurnalistul Bohdan Butkevici, evocând locuri în care Rusia este acuzată de comiterea unor atrocităţi.

”El nu voia să pună ţara în stare de război, pentru că îi era frică de pierderea puterii”, îl acuză jurnalistul pe Zelenski.

Scriitoarea ucraineancă Katerina Babkina consideră că refuzul de a alerta civilii care tăriau în zone ameninţare este ”o greşeală de calcul strategic” şi o ”crimă”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img