spot_img
30.6 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăSocialScandalul verzei, criză națională în Australia

Scandalul verzei, criză națională în Australia

-

Premierul australian a reacţionat joi la „scandalul verzei” care agită reţelele sociale din ţara sa după decizia companiei KFC de a adăuga varză în salată din cauza inflaţiei galopante care afectează salata verde, informează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Potrivit premierului Anthony Albanese, decizia „nebună” a KFC de a înlocui jumătate din salata verde cu varză în hamburgerii săi cu pui şi în alte produse a dus la o „criză naţională”.

- Advertisement -

În Australia, ţară unde inflaţia este de 5,1%, preţurile la salata verde au crescut cu 300% în unele oraşe, din cauza recentelor inundaţii şi a creşterii preţurilor la carburant la nivel mondial.

O singură bucată de salată verde iceberg, care putea fi achiziţionată altă dată cu 2 dolari australieni (1,34 de euro), costă deja aproape 8 dolari (5,35 de euro) la Sydney şi Melbourne.

- Advertisement -

În consecinţă, reţeaua de fast-food KFC a anunţat la începutul săptămânii că clienţii săi australieni vor trebui să se mulţumească o perioadă cu un amestec jumătate salată-jumătate varză în hamburgerii săi. Această decizie a provocat furie printre numeroşi internauţi australieni.

„Varza nu este acelaşi lucru ca salata verde. Pur şi simplu nu este corect”, a explicat Albanese la postul de radio KIIS FM din Sydney. „Voi pune aceasta pe agenda consiliului de miniştri de astăzi. Cabbagegate! (scandalul verzei)”, a adăugat premierul australian. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img