spot_img
16 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăALEGERI 2020Scandalul taxei pentru gunoi în Târgu Mureș

Scandalul taxei pentru gunoi în Târgu Mureș

-

Când nu locuiești în municipiu, nici nu îți pasă. Târgumureșenii vor plăti 427 lei pe an, pentru 3 persoane, reprezentând taxa specială de salubritate! Începe să curgă laptele și mierea… Deși am atras atenția anul trecut referitor la această taxă „aberantă” instituită pe anul 2021 la Târgu Mureș, taxă pe care am contestat-o vehement în cadrul ședintelor Consiliului Local, iată că azi, târgumureșenii s-au revoltat. Și pe bună dreptate!Dacă nu locuiești în Târgu Mureș ci la Curteni sau Sâncrai, mai contează? Lasă să plătească târgumureșenii…., afirmă Cladiu Maior, candidatul clasat pe locul 2 la alegerile pentru Primăria Târgu Mureș câștigate de un candidat maghiar susținut de UDMR.

CE SUSȚINE CLAUDIU MAIOR:

- Advertisement -

Taxa specială de salubritate pentru anul 2021 destinată utilizatorilor casnici conform HCL 249 din 17 decembrie 2020 a fost stabilită la 11,87 lei/persoană/lună. Aceasta se plătește până în data de 31 martie pentru lunile ianuarie-iunie ale anului respectiv și până la data de 30 septembrie pentru lunile iulie-decembrie.

Toți proprietarii de clădiri, persoane fizice, utilizatori casnici au obligația de a depune la Direcția Impozite și Taxe Locale, declarația fiscală pentru stabilirea taxei speciale de salubrizare până la data de 1 martie 2021. În cazul nedepunerii declarației pentru stabilirea cuantumului taxei speciale de salubritate, obligația de plată va fi stabilită pe baza estimării unui număr de 3 persoane sau conform numărului de persoane care locuiesc la adresa clădirii, pe baza comunicărilor primite de organul fiscal local.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img