spot_img
9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăAnalizeEPURARE POLITICĂ ÎN ȘCOLILE DIN MEHEDINȚI: 68 DE DIRECTORI AU FOST SCHIMBAȚI...

EPURARE POLITICĂ ÎN ȘCOLILE DIN MEHEDINȚI: 68 DE DIRECTORI AU FOST SCHIMBAȚI DIN FUNCȚIE

-

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, arată într-o postare pe pagina de socialuzare că 68 de directori ai unităților de învățământ, între care școli generale și colegii de top, au fost schimbați din funcție, acuzând PNL și Ministerul Educației numiri politice și politizarea excesivă a sistemului de educație.

CE SUSȚINE ALADIN GEORGESCU:
Într-un sistem aflat la limita de jos din cauza incapacității Guvernului PNL de a gestiona situația epidemiologică în școli și care preferă să le țină închise, Ministerul Educație a făcut o epurare politică fără precedent în școlile din toată țara. 

- Advertisement -

Doar în județul Mehedinți, 68 de directori ai școlilor generale din cele mai îndepărtate localități și până la colegii de prestigiu din Drobeta Turnu Severin au fost schimbați dintr-o suflare, fără niciun concurs, singurul criteriu fiind carnetul de partid și performanțele politice atinse în recenta campanie pentru alegerile parlamentare pentru PNL.

Este inadmisibil să tratezi cu atâta indolență, batjocură și inconștiență sistemul de educație! 

- Advertisement -

Acest guvern nu are nicio preocupare pentru ca elevii să reia cursurile în condiții normale, li se îngrădește efectiv, dreptul la educație, cunoscut fiind deja, de toată lumea ineficiența cursurilor online!

Schimbarea directorilor vine să dea încă o dată sistemul peste cap, cu atât mai mult, cu cât suntem într-o perioadă de evaluare în care nu este, sub nicio formă, recomandată schimbarea cadrelor didactice. Nemaivorbind de faptul că în mijlocul anului școlar sunt profesori care rămân fără ore și se află în imposibilitatea de a forma normă întreagă.

Să nu mai vorbim despre corectitudinea evaluării pe bază de dosare, total subiectivă, care sporește neîncrederea în sistemul, și așa, aflat într-un prag vulnerabil și care nu oferă posibilitatea contestării rezultatelor.

În Mehedinți, această non-măsură pentru educație a stârnit revolta în rândul părinților care și-au strigat nemulțumirile în fața unităților de învățământ.

Unde este interesul elevului în procedura de schimbare a 68 de directori ai unităților de învățământ în acest moment?

Unde este interesul dascălilor?

Unde este preocuparea pentru educația generației de mâine?

Unde este depolitizarea sistemului de educație despre care vorbeați, stimabililor din Ministerul Educației și din Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți?

Sunt întrebări la care nu doar Ministerul Educației trebuie să răspundă ci întreg Guvernul!

În niciun stat european nu este admisă o politizare la acest nivel pe care în România și-a mai permis-o doar Guvernarea PDL! Nu e nicio surpriză, nu, că mulți dintre democrat-liberali de atunci sunt acum, liberali convinși!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img