spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăDezvaluiriScandalul spionării europenilor pe scară largă: Făptuitorii fac parte din Consiliul European....

Scandalul spionării europenilor pe scară largă: Făptuitorii fac parte din Consiliul European. Serveşte la manipularea alegerilor

-

Abuzul pe scară largă de spyware în țările UE amenință democrația, în timp ce cei responsabili pentru asta „ fac parte din Consiliul European”, a declarat marți reprezentantul olandez al Parlamentului European, Sophie in ‘t Veld, la o conferință de presă la Bruxelles, prezentând rezultatele preliminare ale investigația echipei sale cu privire la un scandal care implică utilizarea de programe spion pentru a urmări ilegal cetățenii UE.

- Reclama -

CITIȚI ȘI:Raport șoc în Parlamentul European: UE își spionează ilegal cetățenii. Serviciile de informații din toate țările UE, fără excepție, abuzează de programe spion, care reprezintă „o amenințare gravă pentru democrație

„Abuzul de programe spion în statele membre ale UE reprezintă o amenințare gravă la adresa democrației pe întreg continentul”, a spus ea. „Aduce la tăcere opoziţia şi criticii, elimină controlul şi are un efect dăunător asupra presei libere şi societăţii civile. Serveşte la manipularea alegerilor”, a explicat legiuitorul. „Făptuitorii, pe de altă parte, stau și ei în Consiliul European”, a afirmat ea.

Ea a subliniat că întregul sistem de dezvoltare, producție, distribuție și utilizare a programelor spion este „în întregime o chestiune europeană” și se afla în afara oricărui control public.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img