SCANDALUL SIPA: Jurnalistă apropiată de Monica Macovei CONFIRMĂ că s-a inventariat arhiva SIPA

0
87

Am făcut și publicat multe anchete despre ororile comise de acest serviciu secret, iar Monica Macovei a făcut primul lucru corect pe care îl putea face un ministru al Justiției: a desființat SIPA.Din păcate, echipa ei NU a mai apucat să inventarieze toate documentele, să întocmească un raport si să le predea arhivelor pentru că a fost obligată să părăsească funcția, a scris pe facebook jurnalista Ondine Gherghuț care a colaborat cu Monica Macovei, inclusiv la partidul acesteia M 10.

Practic, Gherghuț confirmă că echipa Monicăi Macovei a inventariat documente din arhiva SIPA.

Monica Macovei a precizat că, în perioada în care a fost ministru al Justiției, „nu a primit, nu a fotocopiat, nu a sustras și nu a distrus niciun dosar SIPA”.

Dan Andronic a prezentat luni în Evenimentul Zilei marturii si mentiuni din documente referitoare la arhiva SIPA, inclusiv dintr-un raport intomcmit in mandatul lui Catalin Predoiu de la MJ, precizand ca exista dovezi ca documente din aceasta ar fi fost copiate in timp ce arhiva era inventariata de comisia desemnata de Monica Macovei.

SIPA (serviciul secret al Ministerului Justiției) strângea informații controversate despre judecători și procurori folosite ulterior pentru șantajarea acestora.

În dezvaluirea lui Dan Andronic apar si doua nume extrem de cunoscute. Este vorba despre judecatorul Cristi Vasilica Danilet , fost membru CSM, si procurorul Paul Silviu Dumitriu, in prezent adjunctul Sectiei a II-a DNA (foto 2). Andorinc afirma ca acestia ar fi fost indicati ca fiind cei care i-ar fi predat Monicai Macovei dosarele SIPA ale unor magistrati. De asemenea, Dan Andronic precizeaza ca fosti functionari din Ministerul Justitiei cu care a discutat i-ar fi dezvaluit ca aceste dosare ar fi fost duse in biroul Monicai Macovei, unde s-ar fi aflat si ziaristul Dan Tapalaga, de la Hotnews, notează Lumea Justiției.

Judecătorul Cristi Dănileț a confirmat și el că a verificat arhiva.