spot_img
23.6 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăExterneScandalul sexual din SUA ajunge și în presă

Scandalul sexual din SUA ajunge și în presă

-

Mark Halperin, un cunoscut jurnalist american, coautor al cărții „Game Change” despre alegerile prezidențiale din 2008, a fost acuzat de hărțuire sexuală de mai multe femei cu care a colaborat de-a lungul anilor în timp ce a lucrat pentru ABC News, au anunțat joi CNN și Huffingtonpost.com.

- Reclama -

Cinci femei i-au spus lui Oliver Darcy, senior media reporter la CNN, că Mark Halperin le-a făcut propuneri indecente în timp ce deținea o funcție importantă în cadrul postului de televiziune ABC. Trei femei l-au acuzat pe Halperin că și-a frecat organele genitale de trupurile lor în timp ce erau îmbrăcați, iar o altă femeie a spus că jurnalistul a atins-o în zona sânilor fără a avea permisiunea ei.

Mark Halperin, contactat de CNN, a negat toate aceste acuzații.

„În timpul acelei perioade, am încercat într-adevăr să am relații cu femei cu care lucram, inclusiv cu unele care îmi erau subordonate”, a spus Mark Halperin, miercuri seară, într-o declarație pentru CNN. „Acum înțeleg din aceste relatări că am avut un comportament nepotrivit și care a provocat suferință altor persoane. Pentru acest fapt, îmi pare profund rău și îmi cer iertare”.

„În aceste circumstanțe, voi face un pas în spate față de activitățile mele profesionale zilnice în timp ce mă voi ocupa de această situație într-un mod corespunzător”, a adăugat el.

Mark Halperin, în vârstă de 52 de ani, a deținut mai multe funcții de conducere în cadrul mai multor companii media prestigioase. În prezent, el este analist politic la NBC News și MSNBC. Mark Halperin a fost coautor al cărții „Game Change”, publicată în 2010, ce a fost ecranizată doi ani mai târziu de HBO într-un lungmetraj de televiziune în care actrița Julianne Moore a interpretat rolul Sarah Palin, fost guvernator republican al statului american Alaska.

Femeile, care au cerut CNN să le protejeze identitățile, spun că nu l-au reclamat pe Halperin la conducerea postului ABC întrucât s-au temut de răzbunarea acestuia. Niciuna dintre acuzatoare nu a afirmat însă că Halperin le-ar fi amenințat cu răzbunarea și nici nu le-a făcut vreo promisiune în schimbul întreținerii unor raporturi sexuale.

„Mark a părăsit ABC News în urmă cu peste un deceniu și nicio plângere nu a fost înregistrată în acea perioadă”, a declarat ABC News pentru CNN într-o declarație oficială.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...