spot_img
28.5 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeScandalul sex simbolului anticorupției și hoțul miliardului de dolari din Moldova: Rămâne...

Scandalul sex simbolului anticorupției și hoțul miliardului de dolari din Moldova: Rămâne cu emisiune la Radio Europa Liberă, fără la tv

-

Postul de televiziune TV8 din Chișinău a anunțat că a retras din grila sa de programe emisiunea „Politica Nataliei Morari”, după ce realizatoarea ei a anunțat public că tatăl copilului ei care are câteva luni este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, fugit în străinătate de cercetarea penală în R. Moldova. În comunicatul de presă al televiziunii TV8 se spune că retragerea emisiunii Nataliei Morari se face din rațiuni decurgând din „codul deontologic al jurnalistului, politica editorială internă, și misiunea și valorile TV8”.

- Reclama -

CITEȘTE ȘI: Icoana luptei anticorupție din Moldova în pat cu unul din cei mai mari escroci de la Chișinău

- Advertisement -

Anunțul a venit la o zi după ce Morari și-a dat demisia din funcția de președintă a Asociației Obștești „Media Alternativă”, deținătoarea licenței postului TV8. Ea a scris pe rețele că ar fi fost „șantajată” de Serviciul de Informații și Securitate cu fapte din viața ei privată, iar SIS a răspuns că ziarista are dreptul să se adreseze Procuraturii Generale. Natalia Morari, ajunsă cunoscută publicului mai întâi cu articole despre corupție în Rusia, apoi prin rolul jucat în demonstrațiile din aprilie 2009, de la Chișinău, este colaboratoarea postului Radio Europa Liberă Moldova, unde are o emisiune lunară.

Mai multe organizații de presă din R. Moldova au reacționat la dezvăluirea de către jurnalista Natalia Morari a relației sale cu omul de afaceri controversat Veaceslav Platon, fugit în străinătate de cercetarea penală în R. Moldova. „Considerăm că relația Nataliei Morari cu Veaceslav Platon ar putea submina încrederea consumatorilor de media într-o presă liberă și independentă.

- Advertisement -

„Regretăm declarația întârziată a Nataliei Morari. Gestul ei ar putea afecta imaginea TV8 drept o instituție media integră și independentă din punct de vedere a politicii editoriale”, se spune în declarația citată de Ziarul de Gardă, și semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Electronice și Asociația Media Guard.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img