spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăDezvaluiriScandalul serviciului DNA care anchetează magistrați/ Dana Gîrbovan: Este prima dată...

Scandalul serviciului DNA care anchetează magistrați/ Dana Gîrbovan: Este prima dată când aud că DNA are ca obiect de activitate anchetarea magistraţilor.

-

Dana Gîrbovan, preşedinte UNJR, anunţă că a cerut DNA, în baza legii privind accesul la informaţiile de interes public, toate datele despre înfiinţarea şi funcţionarea serviciului care anchetează magistraţi.

- Reclama -

„Procurorul general al României, domnul Augustin Lazar, a afirmat în conferinta de presa de azi, 29 august, că, dacă s-ar crea o structură distinctă în cadrul Parchetului General care să investigeheze magistraţti, „DNA rămâne fără obiectul activităţii sale”. Este prima dată când aud că DNA are ca obiect de activitate anchetarea magistraţilor. Parcă această direcţie a fost creată pentru a ancheta fapte de corupţie. Am trimis din partea UNJR o cerere pe Legea 544/2001 la DNA pentru a ne comunica toate actele de înfiinţare, organizare şi funcţionare a acelui serviciu creat special în DNA pentru a ancheta magistraţi”, scrie Dana Gîrbovan pe Facebook, precizând că va face public răspunsul.

Referitor la propunerile de modificare a legilor justiţei, UNJR va remite Ministerului Justiţiei un punct de vedere.

„UNJR e de acord cu o parte din propunerile de modificare a legilor justiţiei. Exista însă şi propuneri care vor avea efecte contrare celor dorite, motiv pentru care vom veni cu soluţii alternative sau de îmbunătăţire a acestora. UNJR va veni şi cu propuneri noi de modificare a legilor justiţiei în vederea atât a întăririi independenţei judecătorilor, inclusiv în raport cu procurorii, cât şi a unei mai bune protejări a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”, mai scrie preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România.

 Augustin Lazăr a precizat, marţi, că, în unanimitate, procurorii nu au agreat crearea unei direcţii specializate pentru cercetarea magistraţilor, susţinând că există bănuială că propunerea este făcută pentru a lua atribuţiile DNA.
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img