spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăSocialMinistrul Mediului, huiduit la groapa de gunoi de la Măldăreşti

Ministrul Mediului, huiduit la groapa de gunoi de la Măldăreşti

-

Procurorii vâlceni au deschis dosar penal în cazul incendiului de la depozitul de deşeuri din Măldăreşti pentru distrugere şi alte infracţiuni privind protecţia mediului şi Legea apelor. Luni, autorităţile locale au declarat stare de alertă în comună, după ce groapa de gunoi cuprinsă de un incendiu în urmă cu opt zile arde mocnit, iar în zonă se degajă mult fum. De la izbucnirea focului, pompierii au intervenit în fiecare zi, însă în zonă sunt focare la adâncime, care nu pot fi stinse. Marţi, la Măldăreşti s-a aflat şi Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, care a fost huiduită de către localnici.

Marţi, vicepremierul Graţiela Gavrilescu  ministrul Mediului, însoţită de specialişti din cadrul ministerului, a mers în comuna Măldăreşti pentru a verifica modul în care autorităţile judeţene gestionează situaţia de urgenţă apărută ca urmare a incendiului izbucnit la depozitul „neconform” de deşeuri din zonă.

Graţiela Gavrilescu a fost huiduită de către localnicii din zonă, care s-au plâns că nu mai pot suporta groapa de gunoi în apropierea gospodăriilor lor.

După ce pompierii au intervenit timp de opt zile, fără ca focul să poată fi stins, gunoiul arzând mocnit în adâncime, autorităţile au decis luni ”iniţierea procedurilor pentru schimbarea metodei de intervenţie, respectiv prin acoperire cu pământ a zonei incendiate”.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...