spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeScandalul OUG pe pachetele turistice: Urmează scumpiri şi falimente

Scandalul OUG pe pachetele turistice: Urmează scumpiri şi falimente

-

Guvernul a aprobat, prin ordonanță, Directiva europeană privind vânzarea pachetelor turistice, care obligă statele să asigure integral banii plătiți în avans de turiști și care trebuia implementată de la 1 iulie.

Premierul sustine că ordonanța va garanta banii celor care își rezervă vacanțele, cu scopul ca ”turistul să fie 100% protejat”.

Reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) o contrazic însă: ”Ordonanța, la modul în care a fost adoptată ieri de Guvern, este excesivă și dăunătoare pentru industria turistică. Iar pentru turiști e puțin cam inutilă, fiindcă în momentul de față nu există acele instrumente de garantare sau de asigurare a rambursării integrale”, explică la RFI Nicolae Demetriade, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

“Pentru turiști se dă o speranță, dar trebuie să înțeleagă foarte clar că ei vor plăti sumele pentru asigurarea banilor pe care-i încasează. Va crește costul vacanței cu costul de asigurare…Va fi o mare problemă pentru agențiile de turism, multe probabil că vor ajunge în insolvență, iar dintre agențiile mari tour operatoare din România, probabil că acestea își vor muta sediul fiscal și social în alte state care reglemetează mult mai corect această directivă”, precizează președintele ANAT.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img