spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeScandalul nurcilor cu coronavirus: UK nu mai permite intrarea în țară a...

Scandalul nurcilor cu coronavirus: UK nu mai permite intrarea în țară a persoanelor care vin din Danemarca

-

Marea Britanie a anuntat sambata ca nu va mai permite intrarea pe teritoriul sau a persoanelor care sosesc din Danemarca, interdictie care nu ii vizeaza insa pe cetatenii britanici sau rezidentii permanenti, decizia fiind luata dupa descoperirea in statul scandinav a unei mutatii problematice a noului coronavirus provenite de la nurci, transmit AFP si Reuters, citate de Agerpres.

- Reclama -

Decizia a fost adoptata in regim ‘de urgenta’ dupa ‘publicarea unor informatii complementare de catre autoritatile sanitare daneze semnaland o extindere generalizata a cazurilor de coronavirus la fermele de nurci, bazata pe o tulpina mutanta a virusului care se propaga la anumite comunitati locale’.

Danemarca a provocat ingrijorare miercuri anuntand sacrificarea in masa a tuturor nurcilor din crescatorii (15-17 milioane de exemplare) dupa descoperirea unei mutatii transmisibile la om si care a fost deja identificata la 12 persoane.

Aceasta tulpina, denumita ‘Cluster 5’, determina, potrivit primelor studii, o eficacitate mai scazuta a anticorpilor umani, ceea ce ameninta punerea la punct a unui vaccin anti-COVID-19.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...