spot_img
6.7 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăExterneScandalul Khashoggi: Arabia Saudită acuză America

Scandalul Khashoggi: Arabia Saudită acuză America

-

Arabia Saudită a „respins în totalitate” vineri raportul serviciilor americane de informaţii care l-au acuzat pe prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, că a „validat” asasinarea jurnalistului şi disidentului saudit Jamal Khashoggi în 2018, notează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

„Guvernul Arabiei Saudite respinge în totalitate concluziile false şi prejudiciabile conţinute în raportul referitor la conducerea regatului şi nu le poate accepta sub nicio formă”, a afirmat Ministerul de Externe într-un comunicat.

„Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a validat o operaţiune la Istanbul, în Turcia, pentru capturarea sau uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi”, au scris serviciile americane de informaţii într-un raport declasificat la cererea preşedintelui SUA, Joe Biden, în timp ce predecesorul său Donald Trump l-a păstrat secret.

”Prinţul moştenitor îl considera pe Khashoggi ca pe o ameninţare la adresa regatului şi susţinea în general recurgerea la măsuri violente, dacă este necesar, pentru a-l reduce la tăcere”, au adăugat serviciile americane de informaţii.

Raportul american „conţine concluzii şi informaţii eronate”, a adăugat ministerul saudit.

„Este cu adevărat regretabil faptul că acest raport, cu aceste concluzii nejustificate şi false, este publicat atunci când regatul a denunţat clar această crimă odioasă, iar liderii săi au luat măsurile necesare pentru a se asigura că o astfel de tragedie nu se va mai repeta niciodată”, a continuat documentul Riadului.

„Regatul respinge orice decizie care aduce atingere conducerii, suveranităţii sale şi independenţei sistemului său judiciar”, potrivit comunicatului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img