spot_img
8.9 C
București
sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăExternePreședintele sârb Aleksandar Vučić acuză SUA și UE că forțează recunoașterea Kosovo...

Președintele sârb Aleksandar Vučić acuză SUA și UE că forțează recunoașterea Kosovo de către Belgrad BANI PENTRU SÂRBII DIN KOSOVO: O familie cu 5 membri, în care părinții lucrează și au trei copii, va primi 500 de euro, iar dacă părinții sunt șomeri, 700 de euro

-

Președintele sârb Aleksandar Vučić a informat reprezentanții sârbilor din Kosovo și Metohia cu privire cu situația în preajma venirii reprezentantului special al UE pentru dialog Miroslav Lajčak, dar a anunțat, de asemenea, că Serbia va ajuta în mod semnificativ poporul sârb ⁶din Kosovo și Metohia și va continua să investească în proiecte importante.

- Reclama -

Vučić a transmis astăzi, comentând atitudinea Prištinei și mesajul de la Bruxelles și Washington cu privire la Kosovo și Metohia, că ei doresc ca Serbia să recunoască Kosovo și că răspunsul nostru pentru tot va fi răbdare și rezistență.

El a răspuns, de asemenea, la întrebarea dacă statutul Kosovo poate fi rezolvat între Pristina, Bruxelles și Washington fără Belgrad.

„Vom vedea ce spun ei despre acordul de la Washington. Văd că nu le place. Singurul lucru pe care l-ar dori ei este ca Serbia să recunoască Kosovo. Dacă ei cred că este real posibil – bine pentru ei. Noi nu credem aşa „, a spus el.

„Am vorbit despre problemele cu care ne confruntăm, despre probleme de securitate în Kosovo și Metohia, dar și despre proiecte concrete”, a spus Vučić după întâlnirea cu sârbii la Kuršumlija.

Vučić a mulțumit încă o dată poporului sârb din Kosovo și Metohia, care, după cum spune el, a arătat unitate la alegeri, ceea ce nu i-a caracterizat întotdeauna, pentru că și-au dat seama că aceasta este singura modalitate de a lupta pentru interesele lor.

„Dacă 43.800 de voturi au fost pentru Lista Sârbă, iar pe locul doi sunt cei care au încercat să divizeze poporul sârb, şi care au primit 1.300 de voturi, este clar care este diferența și cât de mare este sprijinul pentru Lista Sârbă și sprijinul pentru unitate și comuniune cu Serbia „, a spus Vučić..

După cum a menționat, în ciuda faptului că unii au investit o mulțime de bani în eforturile lor de a împărți poporul sârb, deoarece liderii politicii albanezi doreau această diviziune, nu au reușit.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić a anunțat că toți cetățenii care locuiesc în Kosmet vor primi asistență financiară specială, șomerii câte 200 de euro fiecare, în timp ce toți angajații, precum și fiecare copil, vor primi 100 de euro.

„Acordul încheiat cu Biroul pentru Kosovo și Metohia este că vom trimite asistență financiară specială nu celor care sunt înregistrați, ci celor care locuiesc în Kosovo și Metohia”, a spus Vučić.

Acest lucru înseamnă că o familie cu 5 membri, în care părinții lucrează și au trei copii, va primi 500 de euro, iar dacă părinții sunt șomeri, 700 de euro., a spus preşedintele.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img