Scandalul interviului cu Ion Iliescu: Jurnalistul de la Figaro a dat publicității câteva minute din interviu, dar fragmentele publicate nu se regăsesc în declarațiile fostului președinte

0
211

Prima parte a interviului cu fost preşedinte Ion Iliescu pentru Le Figaro a fost făcută publică de jurnalistul Paul Cozighian, la solicitarea G4media, însă fragmentul nu conţine referirile la situaţia actuală a PSD şi la Liviu Dragnea care se regăsesc în articolul privind situaţia politică de la Bucureşti publicat luni, transmite News.ro.

În înregistrarea audio se aude cum Ion Iliescu vorbeşte despre situaţia din PSD, iar la un moment dat este auzit şi Gelu Voican Voiculescu, despre care Paul Cozighian a spus că a fost facilitatorul interviului.

Iliescu spune că nu mai este preşedinte de onoare al PSD, în discuţie intervenind şi Gelu Voican Voiculescu, care precizează că statutul a fost schimbat. De asemenea, Ion Iliescu precizeză că de câţiva ani nu mai este implicat în activităţi de partid, dar că are o relaţie senrtimentală cu cei alături de care  lucrat.

În ceea ce priveşte PSD, el spune că partidul trece printr-o perioadă  „destul de complicată, destul de dificilă, destul de confuză”.

„E o slăbiciune şi e păcat, pentru că PSD e principalul partid, cel mai puternic, partidul care are mari legături cu populaţia”, spune fostul preşedinte.

El continuă, afirmând că PSD este „singurul partid puternic şi serios”, în timp ce despre al doilea partid, Partidul Naţional Liberal, de opoziţie, afirmă că este în general slab, ca poziţie, ca experienţă politică.