Femeia care a murit pe Clisura Dunării a compus pentru celebrul Goran Bregovic și era în topurile internaționale

0
232

Cântăreața Anca Pop (33 de ani), cunoscută mai ales datorită faptului că a participat ca și compozitoare la două dintre piesele celui de-al treisprezecelea album al lui Goran Bregovic, Champagne for Gypsies, a fost scoasă în această seară, fără suflare, din apele Dunării, la câțiva kilometri de Moldova Nouă, orașul artistei, scrie Express de Banat.

Pompierii din Orşova au intervenit pentru scoaterea unui autoturism căzut în Dunăre, în zona viaductului Sviniţa. Artista a fost găsită în interiorul autoturismului, fără viață, după ce sora sa a alertat autoritățile că nu mai primise niciun semn de la aceasta după ce plecase dinspre București spre casă, pe drumul din Clisura Dunării. Mașina Ancăi Pop a fost găsită la aproximativ 10 metri de mal, înghițită de apă. Deocamdată nu se cunosc împrejurările în care autoturimul a ajuns în Dunăre.  

Încă de mică, Anca a fost atrasă de muzică, mai cu seamă în momentul în care a pășit pe teritoriul canadian, împreună cu familia sa, după ce aceasta a hotărât să fugă din România, petrecând până la destinație – Ontario -7 luni într-o o tabără de refugiați politic în Serbia.În 2008, compozitoarea, reîntoarsă în țară, a dat lovitura în muzică prin colaborarea cu muzicianul iugoslav, Goran Bregovic, aceștia lucrând împreună la diversele cântece pe de pe cel de-al 13-lea album a artistului: Champagne for gypsies”.Șapte ani mai târziu, Pop bate palma cu casa de discuri Roton,iar prin discul single ,,Free love” aceasta câștigă inimile românilor, dar mai cu seamă inimile celor din Regatul Unit, single-ul acesteia fiind cotat ca cea mai bună piesă a lunii iulie conform, sondajului Our Stage, mai scrie presa locală.

Ea a pozat și pentru Playboy.