Home Analize Scandalul interceptărilor CIA

Scandalul interceptărilor CIA

0

Oficiali din serviciile americane de informaţii şi din forţele de ordine au declarat miercuri că ştiau încă de la sfârşitul anului trecut de scurgerea de informaţii de la CIA care a dus la publicarea de documente privind tehnicile de spionaj informatics ale agenţiei de către WikiLeaks, relatează Reuters.

Oficialii, citaţi sub acoperirea anonimatului, au declarat că documentele par autentice.

Anchetatorii se concentrează pe contractorii CIA ca posibilă sursă pentru informaţii, au precizat sursele citate.

WikiLeaks a afirmat că a publicat aproape 8.000 de pagini de discuţii interne ale CIA în legătură cu tehnicile de hacking folosite în perioada 2013-2016.

WikiLeaks, un site specializat în publicarea de informaţii secrete condus de Julian Assange, afirmă că această publicare, marţi, a documentelor despre instrumente de piratare este prima dintr-o serie de dezvăluiri provenind dintr-un set de date care include câteva sute de milioane de linii de cod şi include ”întreaga capacitate de piratare” a CIA.

Aceste documente dezvăluie, între altele, că CIA, în parteneriat cu alte agenţii de informaţii americane şi străine, a putut să spargă criptarea unor aplicaţii de mesagerie populare ca WhatsApp, Telegram şi Signal.

Reuters nu a putut verifica imediat conţinutul materialelor publicate.

WikiLeaks a publicat în tranşe informaţii guvernamentale secrete şi în trecut şi a jucat un rol important în alegerile prezidenţiale americane din 2016, dezvăluind e-mailuri interne aparţinând unor oficiali de rang înalt din cadrul Partidului Democrat.

Servicii americane de informaţii cred că e-mailurile au fost furate de Rusia, în cadrul unei campanii cordonate de influenţare coordonate vizând să o discrediteze pe candidata democrată Hillary Clinton şi să-l ajute pe republicanul Donald Trump să obţină victoria în alegerile prezidenţiale.

Moscova a respins aceste acuzaţii.

Ad

Exit mobile version