spot_img
25.8 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăDezvaluiriScandalul în PSD Argeș cu Berlusconi de Pitești alias AKM

Scandalul în PSD Argeș cu Berlusconi de Pitești alias AKM

-

Preşedintele filialei judeţene PSD Argeş, Şerban Valeca, a afirmat, vineri, că declaraţiile deputatului Cătălin Rădulescu referitoare la măsurile pe care acesta le-ar lua faţă de protestatarii din Piaţa Victoriei au adus ”un prejudiciu imens” PSD, dar că filiala nu a convocat Biroul Permanent Judeţean pentru a discuta atitudinea acestuia pentru că a avut alte priorităţi.

- Reclama -

”Fiecare pasăre pe limba ei va pieri” a spus preşedintele PSD Argeş, Şerban Valeca, vineri, într-o conferinţă de presă, întrebat cum comentează declaraţiile controversate ale deputatului Cătălin Rădulescu, care a afirmat într-un interviu că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui împrăştiaţi cu tunurile cu apă şi că are o armă AKM pe care este dispus să o folosească.

De asemenea, întrebat dacă declaraţiile lui Rădulescu au adus un prejudiciu de imagine PSD, Valeca a spus că acest prejudiciu este unul imens. El a ţinut însă să precizeze că nu a demarat nicio procedură pentru a lua în discuţie, la nivelul organizaţiei judeţene, declaraţiile parlamentarului ales pe listele PSD Argeş, întrucât era programată vizita în judeţ a ministrului Sănătăţii.

”Imens. Imens prejudiciu. Este evident, că suntem oameni serioşi. Dar la lucruri de procedură v-am spus că nu am demarat nicio procedură pentru că le prioritizez şi eu. (…) Nu am demarat nimic pentru că mai important mi s-a părut să discutăm problemele de sănătate ale judeţului decât declaraţiile domnului deputat.  (…) A fost mult mai important decât să convoc Biroul Permanent pentru fel de fel de discuţii de-astea de circ să facem o chestie serioasă. Nu am avut timp să mă întâlnesc nici cu conducerea partidului (…) miercuri mă întâlnesc cu conducerea partidului, să vedem ce se decide, dacă va fi analiză la nivel central”, a mai spus Şerban Valeca. 

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a deschis, marţi, dosar penal în cazul declaraţiilor deputatului PSD Cătălin Rădulescu şi face cercetări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, după declaraţiile lui Cătălin Rădulescu că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunurile cu apă şi cele referitoare la mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie, pe care este pregătit să o folosească din nou, trei persoane din judeţul Argeş au solicitat Parchetului Curţii de Apel Piteşti să se autosesizeze.

Potrivit procurorului Dinu Dumbravă, de la Parchetul Curţii de Apel Piteşti, nu este vorba despre plângeri penale sau denunţuri, ci despre sesizări, care au fost înaintate Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Şi Poliţia Judeţeană Argeş a anunţat că s-a autosesizat după declaraţiile lui Rădulescu şi face verificări cu privire la respectarea Legii privind regimul armelor şi muniţiilor.

Cătălin Rădulescu a declarat, marţi, la Parlament, că în urma afirmaţiilor privind protestatarii a primit 150 de ameninţări cu moartea, motiv pentru care şi-a contactat avocaţii şi a depus o plângere penală, urmând ca 150 de persoane să fie audiate. Social-democratul a ţinut să precizeze că, în continuare, nu este de acord cu faptul că oamenii protestează şi ocupă „neautorizat” Piaţa Victoriei, chiar dacă OUG 13 a fost respinsă.

Social-democratul a mai spus că este colecţionar, are ”nişte arme”, dar nu a tras în viaţa lui.

„Eu sunt colecţionar, am nişte arme, dar n-am tras în viaţa mea. Arma pe care eu o am acasă am cumpărat-o, sunt şi colecţionar. Am spus şi voi spune – dacă vreodată în ţara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi ieşi în stradă cu arma. Şi cu asta am clarificat subiectul. La Revoluţie am ieşit în stradă tot aşa, împotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru nişte idei pentru care lupt – drepturile şi libertăţile omului. Pe vremea comunismului n-ai fi putut lua un interviu în viaţa voastră”, a adăugat Cătălin Rădulescu.

Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a spus, într-un interviu pentru „Adevărul”, că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: „De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”. Mai mult, el spune că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: „Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat.”

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...