spot_img
25.9 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăhighlightScandalul Hsbc: Un român avea ascunși peste 800 de milioane de dolari

Scandalul Hsbc: Un român avea ascunși peste 800 de milioane de dolari

-

Un nou scandal internaţional vizează lumea bancară. Banca elveţiană HSBC, una dintre cele mai mari din lume, este acuzată că şi-a ajutat clienţii să facă evaziune fiscală. Sunt implicaţi clienţi din 200 de ţări, inclusiv România. O investigaţie jurnalistică bazată pe date furnizate de un fost angajat al băncii arată că România este pe locul 39 în topul clienţilor evazionişti. Într-un singur cont al unui client român erau ascunse 829 de milioane de dolari, transmite Digi24.

- Reclama -

Identitatea clientului din România nu a fost făcută încă publică. Investigaţia arată că peste 100.000 de clienţi din aproape 200 de ţări şi peste 20.000 de firme au primit ajutor de la HSBC să-şi ascundă banii în conturi offshore.

- Advertisement -

Ar fi vorba de mulţi infractori, politicieni dar şi celebrităţi din showbiz şi sport. Printre ei – regele Iordaniei, actorii Christian Slater, Joan Collins, fotbalişti ca Diego Forlan, pilotul de formula 1 Fernando Alonso, campionul de moto GP Valentino Rossi, designerul Valentino şi modelul Elle McPherson.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img