spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeScandalul gunoiului din Târgu Mureș: "Stop gunoaielor la Târgu Mureş - Vrem...

Scandalul gunoiului din Târgu Mureș: „Stop gunoaielor la Târgu Mureş – Vrem restituirea taxei de salubritate”

-

Peste 1.000 de semnături au fost adunate în 24 de ore pentru petiţia online „Stop gunoaielor la Târgu Mureş – Vrem restituirea taxei de salubritate”, iniţiată de liderul Pro România Târgu Mureş, Sergiu Claudiu Maior, după ce gunoiul din municipiu nu a fost ridicat timp de câteva zile, în urma schimbării operatorului în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Mureş.

- Reclama -

Într-o postare pe Facebook, Sergiu Claudiu Maior a anunţat că petiţia începe să dea roade şi că s-au strâns „peste 1.000 de semnături în 24 de ore”.

„În calitate de cetăţean al municipiului Târgu Mureş, astăzi, 9 Noiembrie 2022, am depus la Primăria Târgu Mureş şi la Garda Naţională de Mediu 2 notificări legate de situaţia dezastruoasă a colectării deşeurilor din municipiu, care reprezintă un atentat la sănătatea publică. Totodată, am solicitat restituirea cotei părţi din taxa de salubritate aferentă perioadei 5 Noiembrie 2022 – prezent şi chiar până la soluţionarea problemei, precum şi sancţionarea contravenţională şi retragerea autorizaţiei de mediu, companiei de salubritate Brantner Veres SA pentru neîndeplinirea obligaţiilor de mediu pe care şi le-a asumat prin contractul de servicii nr. 1676/21.06.2022. Te invit să susţii şi TU acest demers prin semnarea acestei petiţii. Fără şmecherii pe spatele târgumureşenilor! Oraşul nostru trebuie să fie curat!”, se arată în petiţia iniţiată de Sergiu Claudiu Maior, care este şi membru în Consiliul Local Târgu Mureş.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img