spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeScandalul Goodyear

Scandalul Goodyear

-

Trei sedii Goodyear din Europa au fost percheziționate marți, în cadrul unei anchete privind „omoruri prin imprudență” declanșată în urma mai multor accidente mortale determinate, foarte probabil, de defectele de fabricație ale anumitor tipuri de anvelope pentru camioane de mare tonaj, transmite France24.

Gigantul american al anvelopelor este suspectat că era la curent cu defectele de fabricație ale unora dintre anvelopele sale, dar că nu și-a avertizat clienții. Într-un comunicat, compania a transmis că „cooperează pe deplin cu autoritățile”, confirmând un anunț al procurorului general din Besançon.

- Advertisement -

„Percheziții concomitente, în principal în scop informatic, au fost efectuate începând de marți dimineață la sediile Goodyear din Franța, Luxemburg și la sediul european al companiei din Bruxelles”, în urma unei „cereri de asistență judiciară internațională în materie penală emisă de judecătorul de instrucție din Besançon”, a declarat pentru AFP procurorul Etienne Manteaux.

„Scopul acestor cercetări este de a determina în ce măsură Goodyear este conștient de natura periculoasă a anvelopelor Marathon LHS II și Marathon LHS II+ și de numărul de accidente care i-au fost raportate”, a declarat el pentru AFP.

- Advertisement -

Sophie Rollet, soția lui Jean-Paul Rollet, mort în 2014 într-un accident rutier, a investigat de atunci cazul în mod amănunțit și s-a convins că anvelopele au fost responsabile de coliziune.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img