spot_img
24.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriSCANDALUL GAZELOR EXPORTATE ÎN UNGARIA: 4 milioane de locuinţe din România lăsate...

SCANDALUL GAZELOR EXPORTATE ÎN UNGARIA: 4 milioane de locuinţe din România lăsate pe încălzirea cu lemne

-

În situaţia în care reţeaua de distribuţie gaze naturale s-ar extinde şi încă 2 milioane de locuinţe ar fi racordate la gaze, consumul populaţiei de gaze s-ar dubla, atingând 5 miliarde mc, spun oficialii Fordaq – Comunitatea Forestierilor, care subliniază că prin conducta BRUA 4 miliarde mc/an vor fi exportate către Ungaria.

- Reclama -

”Din totalul de 8 milioane locuinţe, 4 milioane se încălzesc cu lemne, 2 milioane cu centrale individuale pe gaz şi 2 milioane sunt racordate la sisteme centralizate. Atragem şi noi atenţia că prin realizarea proiectului BRUA – conductă ce va lega exploatările României din zăcăminte de gaz din Marea Neagră cu Ungaria – această resursă a României va fi exportată în detrimentul populaţiei României, care va rămâne captivă şi fără alternative la încălzirea cu lemne”, arată Fordaq într-un comunicat.

Oficialii comunităţii afirmă că dacă toate locuinţele din România ar fi conectate la reţeaua de gaze, consumul de gaze abia ar atinge 7,5 miliarde mc/an, dintr-o producţie totală de 15 miliarde mc/an a României estimată pentru următorii ani.

”În acest timp, în care România se pregăteste să exporte o mare parte din producţia internă de gaze – printr-o conductă la care populaţia României nu va avea acces – să ne uităm ce se întamplă pe segmentul lemnului de foc”, adaugă ei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...