spot_img
2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAnalizeMireille Mathieu, ambasadoarea limbii ruse

Mireille Mathieu, ambasadoarea limbii ruse

-

Cântăreaţa Mireille Mathieu a anunţat luni că Institutul Puşkin din Moscova a numit-o ”ambasadoare a limbii ruse pentru contribuţia sa la difuzarea limbii şi culturii ruse în lume”, relatează AFP.

”Este o imensă onoare şi o mare mândrie să fiu una dintre reprezentantele limbii ruse în lume. Am primit titlul de ambasadoare joia trecută, la Moscova, în cadrul unei ceremonii organizate de Institutul Puşkin, în faţa a 300 de elevi străini din toate ţările lumii veniţi acolo pentru a studia rusa. Sunt prima artistă care primeşte acest titlu de ambasador”, a confirmat Mireille Mathieu pentru AFP.

‘Am fost pentru prima dată în Rusia în 1967. De atunci, am cântat în toate recitalurile mele melodii tradiţionale ruseşti precum ”Podmoskovnye Vechera” şi ”Ochi Chernye”. Rusa este o limbă foarte frumoasă care se combină foarte bine cu muzica. Să cânţi în rusă este o mare plăcere,” a adăugat artista.

”În timpul primului meu turneu în Rusia, am fost acompaniată de corul Armatei Roşii al Ansamblului Aleksandrov. Câteva luni mai târziu, ne-am reîntâlnit pe scena Palatului sporturilor din Paris unde am susţinut mai multe recitaluri”, a rememorat cântăreaţa.

Una dintre celebrităţile franceze cu o mare simpatie pentru cultura rusă, Mireille Mathieu susţine frecvent concerte la Moscova. Cel mai recent concert al său în Rusia a avut loc la 14 martie, pe scena teatrului din Kremlin, şi a reunit peste 6.000 de spectatori.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img