Azi mi am facut timp si am urmarit emisiunile care au tratat cazul meu. Le multumesc colegilor pentru sustinere. Dar m a frapat teribil atitudinea dlui Mugur Ciuvica. Eu l am auzit spunand cu o degajare uluitoare ca Vlad s ar putea descurca si fara mine in spital, in Italia. In primul rand, conform legii italiene imi e interzis sa mi las copilul singur in spital . In plus, din pacate, copilul meu nu s a nascut poliglot! E un copil de 7 ani si jumatate care nu intelege italiana si nu se exprima in italiana! Cum ar putea sta in spital singur? Cum???, a scris jurnalista Magda Vasiliu pe faceboook.
Prezentatoarea TV Magda Vasiliu a reclamat, într-o postare pe Facebook, că pentru a beneficia de concediul medical necesar îngrijirii fiului său, bolnav de cancer şi aflat la tratament în Italia, legislaţia românească o obligă să se prezinte personal la medicul de familie, lucru imposibil în situaţia sa, ca are nevoie şi de un aviz al direcţiei sanitare, unde din nou este necesar să se prezinte, precum şi de un aviz al unui oncolog din România, copilul având documente medicale emise de medicii din străinătate. Toate acestea în condiţiile în care la spitalul din Italia în care este internat fiul său i s-a început tratamentul în absenţa cardului european de sănătate, replica funcţionarilor fiind că acesta nu este condiţionat de chestiuni birocratice, transmite News.ro.
„20 de ani în care am cotizat zdravăn la sistemul de asigurări de sănătate. 20 de ani in care am avut concediu medical o singură dată, 5 zile, pentru că mi-am rupt piciorul. În rest, analize facute la particular, plătite, şi o singură naştere. Atât. Azi mă văd în situaţia incredibilă de a găsi o soluţie pentru a beneficia de concediu medical pentru îngrijirea copilului. Vlad, băieţelul meu, a fost diagnosticat cu cancer acum 3 luni. De atunci sunt cu el la tratament în italia, o ţară care l-a primit instant”, îşi începe postarea Magda Vasiliu, precizând că „internarea de urgenţă a copilului nu a fost condiţionată de niciun act”.
Ea relatează că fiul ei a fost internat, diagnosticat şi a început chimioterapia fără să aibă iniţial niciun document, abia apoi fiind întrebată de cardul european de sănătate.
„Le-am spus că nu-l am, dar îl voi avea şi că îi rog să nu oprească investigaţiile…Funcţionarul de la ghişeu mi-a răspuns simplu: «Doamnă, copilul e tratat oricum. Nu condiţionăm tratamentul de chestiuni birocratice! Staţi liniştită!». Şi, am stat liniştită, gândidu-mă că şi în ţara mea există soluţii decente pentru astfel de situaţii în care nu doresc nimănui să se afle”, scrie Magda Vasiliu.
Ea povesteşte însă ce dificultăţi a avut când a venit momentul în care a solicitat un concediu medical pentru că altfel nu are cum să îşi însoţească fiul la analize, nu se poate interna cu el din trei în trei săptămâni, nu îl poate îngriji după chimioterapie, când „suferinţa lui este cumplită”.