spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizeSCANDALUL FINANȚĂRII CASEI REGALE: Nu trebuie să acordăm niște privilegii unor oameni...

SCANDALUL FINANȚĂRII CASEI REGALE: Nu trebuie să acordăm niște privilegii unor oameni al căror singur merit este că provin din familia regală

-

Senatorul PNL Daniel Fenechiu s-a pronunțat împotriva proiectului Casei Regale.

„După trecerea în neființă a regelui Mihai, Casa Regală va rămâne doar o chestiune istorică. Motiv pentru care eu cred că noi ar trebui să ne ocupăm cu totul și cu totul de altceva, de problemele pe care le are România, nu să creăm niște privilegii unor oameni al căror singur merit este că provin din familia regală (…) Eu nu cred că statul român trebuie să aibă vreo implicare în vreun fel în Casa Regală după ce regele Mihai nu va mai exista. Să nu uităm că suntem o republică constituțională. Nu cred că s-ar încadra nici măcar în ideea păstrării tradiției, să creezi niște privilegii pentru Casa Regală. Adică împovărăm contribuabilul cu încă o sumă destul de serioasă?”, a spus senatorul PNL Daniel Fenechiu.

Comisia de cultură se va pronunța tot prin raport, alături de cea juridică, asupra acestei propuneri legislative.

Plenul Senatului a aprobat luni, la solicitarea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în calitate de inițiator, procedura de urgență pentru dezbaterea și adoptarea propunerii legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României.

Propunerea legislativă prevede recunoașterea Casei Regale ca persoană juridică de drept privat și acordarea statutului de utilitate publică. În plus, legea propune recunoașterea poziției de Șef al Casei Regale a României, ca poziție onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost șef de stat, și cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfășurarea optimă a activităților și funcțiilor de reprezentare ale acesteia.

Prevederile actului normativ vor asigura cadrul pentru o implicare a Casei Regale în cadrul societății românești, se spune în proiect.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img