spot_img
17.9 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizeScandalul dosarului Blair

Scandalul dosarului Blair

-

În 2016 Victor Ponta era acuzat de procurorii de la DNA Ploiești în ceea ce avea să devină „dosarul Ponta-Blair”, că și-a folosit influenţa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Vlad Cosma a prezentat miercuri seară o nouă înregistrare despre modul cum se fabricau probe.

- Reclama -

Vlad Cosma prezintă noi înregistrări halucinante cu procurorii de la DNA Ploiești. În noile înregistrări apare procurorul Negulescu și un alt procuror de la DNA Ploiești, în care aceștia îi dictează efectiv lui Vlad Cosma un denunț mincinos împotriva lui Victor Ponta și Sebastian Ghiță.

”Rolul meu era acela că eram unealta perfectă și credibilă să mă duc la ÎCCJ și să susțin că sunt un martor credibil. Le-am spus foarte clar că nu-l cunosc pe Tony Blair, că nu știu dacă s-a întâlnit cu Victor Ponta, dar mi s-a spus că trebuie să semnez o declarație și cred că în urma acelei declarații a pornit tot acest dosar”, explică Vlad Cosma contextul înregistrării.

În înregistrare se aude cum cei doi procurori pur și simplu inventează faptele de care sunt acuzați ulterior Victor Ponta și Sebastian Ghiță.

UPDATE: Victor Ponta susține că cei doi procurori au lucrat 100% cu dosare politice, iar scopul a fost eliminarea sa din viața politică. ”Toata activitatea lui Portocala si  Savu avea un scop 100% politic / fabricau probe, santajau martori , minteau judecatorii – totul ca sa imi faca mie dosare penale sa nu candidez in 2016 si sa nu ajut PSD in campania elctorala”, a declarat Victor Ponta la România TV.

”Ne jucăm cu mintea lui, am un fetiș cu el. Deci, scrie așa: În perioada octombrie-noiembrie 2014 zi de zi m-am deplasat în București la un imobil situat…. M-am deplasat la sediul de campanie al lui Ponta Victor Viorel din strada I.C. Brătianu. Precizez că în perioada premergătoare campaniei și imediat după, am asistat la o discuție între VPP și Sebastian Ghiță Aurelian care să îi asigure consultanță și sprijin logistic, care,candida în aceea perioadă pentru funcția de președinte al României, în luna noiembrie 2014. Procurorii se opresc și încearcă să potrivească denunțul cu articole din lege care să-l incrimineze pe Victor Ponta și Sebastian Ghiță. Și acum să zicem să știi că i-am mai asigurat în afară de banii plătiți pentru consultanță și bani pentru materiale electorale, folosite în campania electrală. Nu, nu, să zicem mai bine de afișaj electoral, din câte cunosc, era vorba de o sumă de cheltuieli pentru campania electorală. Suma asta includea consultanță, În aceea perioadă, la sediul de campanie al lui Ponta Victor Viorel, m-a chemat domnul Vlad Stoica, consilier al primului ministru și m-am întâlnit cu domnul Teodorescu Bogdan, despre care știam că este consilier al candidatului. Am luat la cunoștință de faptul că Victor Viorel Ponta i-a promis pentru sprijinul acordat în campania electorală, pentru a câtiga alegerile prezidențiale îi va asigura acestuia un loc de deputat, acesta fiind interesat de un post la comunicații.”.

„Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidaţi. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil” spuneau pe atunci procurorii.

”Îmi aduc aminte cum în 2016 domnul Lucian Onea și domnul Mircea Negulescu m-au chemat la DNA și mi-au spus că au demarat cercetările într-un dosar ce îi viza pe Ponta, Ghiță și Blair. Rolul meu era acela de a fi unealta credibilă, care ar fi mers la instanță, eu eram unealta prin care ar fi încercat să inducă în eroare judecătorii, rolul meu fiind să semnez o declarație. Le-am spus că nu îl cunosc pe Blair, dacă s-a întâlnit cu Ponta. Mi-au spus că trebuie să semnez, dacă nu vreau să am eu probleme. Am semnat, cred că în jurul ei s-a construit restul dosarului” a spus Vlad Cosma la A3.

În înregistrare se poate auzi cum procurorii Mircea Negulescu și Albert Savu dictează și scriu singuri declarația atribuită lui Vlad Cosma.

â

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img