spot_img
1.7 C
București
luni, decembrie 4, 2023
AcasăPoliticaScandalul din PSD, un fost consilier al lui George Maior, nepotul soacrei...

Scandalul din PSD, un fost consilier al lui George Maior, nepotul soacrei lui Geoană și banii pentru presă

-

Războiul dintre premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Dragnea ar fi izbucnit printre altele de la Felix Rache, consilier al șefului Executiv, scrie Evenimentul Zilei.

- Reclama -

Rache este jumătatea care deține acțiunile INSCOP, cunoscut institut de sondare a opiniei publice, al cărui director și acționar este absolvent al Academiei SRI și fost consilier al lui George Maior, fostul director SRI”, susține un lider PSD citat de EVZ.

Remus Ștefureac este actualmente diplomat la Ambasada României în SUA, unde ambasador este George Maior.

Felix Rache este cel care i-a aranjat la repezeală premierului Tudose să se “răcorească” luni seara la Antena 3, după ce acesta a avut sâmbăta trecută seara o discuție telefonică mai mult decât aprinsă cu Liviu Dragnea, în care s-au rostit cuvinte care ar face hârtia să roșească. Așa că tabăra lui Dragnea îl vrea dus pe fostul jurnalist din guvern, susține EVZ.

“Doar naivii își pot închipui că promovarea lui Felix Rache de la nivelul unui crainic tv la demnitatea publică de consilier personal al primului ministru Mihai Tudose ar fi avut de-a face cu talentele sale literare. Mihai Tudose nu l-a uns pe Rache drept consilier personal pentru că era un eminent om de presă, un intelectual fin sau poate un partener bun de șah. Apariția neașteptată și nedorită a acestui personaj în Executiv are de-a face cu  faptul că ambii, premier și consilier, se supun cu respect ordinelor.   Ca și în cazul lui Mircea Geoană, care l-a promovat pe Rache în funcția de consilier personal pe vremea când era șef la PSD, numirea în aparatul de lucru al primului ministru Tudose a venit într-un plic. Ca și Tudose, Mircea Geoană este un alt lider PSD despre care s-a speculat intens că are legături periculoase și care recunoștea public aceasta, declarând că nici noi nu mai știm câți suntem. De  aproape 20 de ani, Felix Rache se învârte în aceste cercuri bine organizate, servind cu credință interesul național”, a declarat pentru EVZ un lider PSD.

Felix Rache este cunoscut ca nepotul soacrei lui Mircea Geoană, celebra revoluţionară şi ţărănistă “doamna Costea”, calitate în care îl creştea în sondajele institutului său pe contracandidatul lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009. De altfel, Adrian Năstase scria, în august 2007, sub titlul “Pompe funebre şi sondaje de opinie”, pe blogul său: “Daca aveţi un eveniment important în familie şi vreţi să vă „trageţi” un sondaj de opinie favorabil, apelaţi la Felix Rache. Prietenii ştiu de ce”, mai susține Evenimentul Zilei.

De trei ori, în trei luni de zile de când a devenit premier, Mihai Tudose l-a ridicat în rang. Nu doar că i-a umflat funcția, de la consilier personal la consilier al departamentului CENTENAR și, apoi, consilier de stat și șef al Agenției naționale de strategii guvernamentale, dar Mihai Tudose i-a dat complet mână liberă lui Felix Rache în ceea ce privește gestionarea bugetelor de promovare și comunicare publică ale Guvernului României, mai scrie ziarul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img