spot_img
28.8 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeScandalul concediilor medicale: De la 1 august medicul are obligativitatea întocmirii unui...

Scandalul concediilor medicale: De la 1 august medicul are obligativitatea întocmirii unui „plan de urmărire” a pacientului aflat în concediu medical

-

Ordonanța de Urgență care înăsprește prevederile referitoare la concediile medicale intră în vigoare din 1 august. Ea aduce noi obligații și amenzi pentru medici și sancțiuni pentru pacienții cu mai mulți angajatori, dacă își continuă activitatea la unul dintre aceștia, transmite Radio Europa Libera.

- Reclama -

În argumentarea adoptării Ordonanței, Guvernul invocă cheltuielile mari din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, dar și responsabilizarea celor care beneficiază de concediu medical, de exemplu a celor care merg în concedii în zone cu risc epidemiologic ridicat, nu sunt vaccinați și trebuie să intre în carantină la întoarcere.

Pentru medici, principala modificare adusă prin Ordonanța publicată în Monitorul Oficial în 30 iunie 2021 este obligativitatea întocmirii unui „plan de urmărire” a pacientului aflat în concediu medical.

Dacă nu fac acest lucru, pot fi amendați cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...