spot_img
18.2 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizeScandalul așa zisei gropi de gunoi din Sinaia, o înscenare?

Scandalul așa zisei gropi de gunoi din Sinaia, o înscenare?

-

Primarul staţiunii prahovene Sinaia, Vlad Oprea, susţine că Garda Naţională de Mediu (GNM) a „încăput” pe mâna unui „comisar online” care a „regizat” o acţiune prin care a atacat oraşul.

- Reclama -

Reacţia edilului vine în contextul în care comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a afirmat că a depistat în Parcul Natural Bucegi, la Sinaia, o groapă ilegală de gunoi care ar fi fost folosită de primărie pentru depozitarea deşeurilor.

„Un comisar de la Garda Naţională de Mediu zice că a descoperit o groapă ilegală de gunoi pe care primăria o tolerează. (…) Au trecut deja 24 de ore de la declaraţiile false care au fost date în mediul online şi la TV în care am încercat să înţeleg cum funcţionează Garda Naţională de Mediu (…) pentru care, în momentul de faţă, am un mare respect. (…) Din păcate, în acest moment, Garda Naţională a încăput pe mâna unui comisar online, iar ieri am fost pus în faţa unui fapt nemaiîntâlnit în munca administrativă. Tu, ca şi comisar online, să faci un control, să pretinzi un flagrant şi să nu iei niciun fel de măsuri… nu pot să îmi explic cum se întâmplă. Vreau să înţeleg de ce nu şi-a folosit prerogativele pe care le are ca şi comisar al GNM pentru a stopa acţiunea ilegală pe care a constatat-o şi doar a încercat să îşi regizeze, mai întâi pe Facebook, iar după aceea la o televiziune, intervenţia prin care efectiv el atacă oraşul Sinaia. Eu cred că, atunci când cineva încalcă legea, trebuie luate măsuri imediate şi drastice. Invit reprezentanţii Gărzii de Mediu ca, împreună cu inspectorii noştri, să facem controale, să luăm cele mai bune măsuri pentru protejarea mediului înconjurător”, spune Vlad Oprea într-un mesaj transmis presei.

Edilul a arătat că speră ca acţiunea lui Berceanu să nu aibă legătură cu o declaraţie politică anterioară.

„Nu vreau să cred că acţiunea de ieri pe care a făcut-o domnul comisar şef al Gărzii Naţionale de Mediu are vreo legătură cu declaraţia pe care eu am făcut-o sâmbătă legată de faptul că un lider USR spunea că PNL-ul merge foarte încet şi are o viteză foarte redusă în guvernare, iar eu am spus că cred că, într-adevăr, USR are o viteză foarte mare, dar, din păcate, pe reţelele de socializare, nu în administraţie şi îmi doresc să văd mai mulţi primari de la USR că fac mai mult pentru comunităţile pe care le conduc. (…) Am mare respect pentru colegii din USR, sunt oameni foarte buni din USR, oameni cu care colaborez şi vă dau exemplu doar pe Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, sau pe Dacian Cioloş, fost prim-ministru, sau pe Dragoş Pâslaru, oameni de foarte bună calitate cu care colaborăm şi lucrăm foarte bine în coaliţie. Dar, din păcate, sunt şi unii care încă nu au reuşit să se desprindă de zona de online. (…) La Sinaia, nu merge cu jumătăţi de măsură şi nici cu scenete”, afirmă Oprea.

Potrivit city managerului staţiunii Sinaia, Marian Panait, zona indicată de Berceanu drept o groapă de gunoi ilegală este fosta groapă de gunoi a oraşului, închisă în urmă cu 15 ani.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...