spot_img
0.9 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeScandalul arestării lui Roger Stone, FBI și CNN

Scandalul arestării lui Roger Stone, FBI și CNN

-

Congresmenii republicani au cerut miercuri răspunsuri de la directorul FBI, Christopher Wray, în legătură cu arestarea de săptămâna trecută a lui Roger Stone, fost consilier de campanie al lui Donald Trump, relatează dpa și Agerpres.

- Reclama -

În scrisori separate către directorul FBI, şeful republicanilor din Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor, Doug Collins, şi preşedintele republican al Comisiei Juridice din Senat, Lindsey Graham, şi-au exprimat îngrijorarea că agenţii FBI care au făcut arestarea, înarmaţi cu puşti M4, au făcut „o demonstraţie excesivă de forţă” pentru a reţine „un bărbat în vârstă” fără antecedente de fapte penale violente şi care transmisese că se predă de bună voie.

„Deşi sunt sigur că aceste tactici ar fi procedura standard de arest în cazul unui făptaş violent, am îndoieli privind necesitatea lor în acest caz”, a precizat Graham în scrisoarea către Wray.

„Opinia publică americană s-a săturat de circul mediatic din jurul investigaţiei procurorului special. Totuşi, modul în care s-a făcut această arestare nu pare decât să se adauge la acest spectacol”, a mai spus el.

Foşti şi actuali oficiali federali din domeniul aplicării legii au speculat că FBI l-a arestat pe Stone într-un raid înarmat desfăşurat în zori deoarece anchetatorii conduşi de procurorul special Robert Mueller ar fi considerat că Stone ar fi putut încerca să distrugă dovezi din locuinţa sa.

Cunoscut pentru retorica sa politică exagerată, Stone a comparat raidul de la locuinţa sa din Florida cu arestarea lordului mexican al drogurilor Joaquin ‘El Chapo’ Guzman şi cu operaţiunea de ucidere de către trupele speciale americane a lui Osama ben Laden în Pakistan.

Graham şi Collins au cerut de asemenea ca Wray să ofere documente care să detalieze orice comunicare între FBI şi CNN sau oricare altă instituţie media, prin care acestea a fost informate în avans despre planul de arestare.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img