spot_img
29.1 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăExternePledoarie de 6 ore a acuzării în procesul lui El Chapo: Jurații...

Pledoarie de 6 ore a acuzării în procesul lui El Chapo: Jurații să dea dovadă de ”bun simț”

-

Procuratura SUA a cerut, în procesul de la New York al traficantului de droguri mexican Joaquin „El Chapo” Guzman, să nu-l lase ”să scape” pe inculpat şi să-l găsească vinovat pentru toate capetele de acuzare, transmit dpa, EFE și Agerpres.

- Reclama -

„Stă chiar acolo. Nu-l lăsaţi să fugă de răspundere. Trageţi-l la răspundere pentru crimele sale. Decideţi că este vinovat la toate capetele de acuzare”, le-a cerut procuroarea Andrea Goldbarg juraţilor, după şase ore de pledoarie a acuzării.

Procuratura a rezumat miercuri dovezile şi mărturiile prezentate timp de trei luni, cât a durat procesul, şi a făcut apel la „bunul simţ” al juraţilor care urmează să aprecieze dacă El Chapo este într-adevăr un rege al drogurilor, ţinând seama şi de stilul său de viaţă luxos şi de măsurile de securitate pe care şi le lua.

Avocaţii lui Guzman au încercat să dea vina pe fostul său partener, Ismael „El Mayo” Zambada, însă procuratura a arătat juriului că nu este nevoie să îl considere pe El Chapo şeful suprem al cartelului Sinaloa pentru a-l condamna.

Guzman, în vârstă de 61 de ani, a fost extrădat în Statele Unite în 2017 şi a fost ţinut în arest preventiv într-o închisoare de înaltă securitate din New York. Dacă va fi găsit vinovat de juraţi, el ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă; acordul de extrădare între Mexic şi SUA exclude posibilitatea unei condamnări la moarte.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...