spot_img
2.1 C
București
miercuri, ianuarie 19, 2022
AcasăDezvaluiriSCANDALUL AMBASADEI DIN IERUSALIM: Decizie șoc a lui Netanyahu

SCANDALUL AMBASADEI DIN IERUSALIM: Decizie șoc a lui Netanyahu

-

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care este şi ministru de externe, a ordonat miercuri închiderea ambasadei israeliene din Paraguay, informează Reuters. Decizia a fost anunţată la câteva ore după ce ministrul paraguayan de externe, Luis Alberto Castiglioni, a declarat că ambasada ţării sale în Israel se va muta înapoi de la Ierusalim la Tel Aviv, transmite Agerpres.

„Israelul observă cu mare severitate decizia neobişnuită a Paraguayului, care va tensiona relaţiile dintre cele două ţări”, arată un comunicat al cancelariei lui Netanyahu. Ambasadorul israelian de la Asuncion a fost rechemat în ţară pentru consultări.

Fostul preşedinte paraguayan Horacio Cartes a inaugurat noua ambasadă a ţării sale din Ierusalim în mai, dar succesorul său, Mario Abdo, membru al aceluiaşi partid conservator, a decis mutarea reprezentanţei diplomatice înapoi la Tel Aviv.

- Advertisment -

Must Read

Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinați

0
Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi...