spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăDezvaluiriSCANDALUL AGENȚIEI DE PRESĂ PENTRU DIASPORĂ CU NEVASTA LUI STÂNIȘOARĂ IA AMPLOARE:...

SCANDALUL AGENȚIEI DE PRESĂ PENTRU DIASPORĂ CU NEVASTA LUI STÂNIȘOARĂ IA AMPLOARE: CORDELIA MAE

-

FLUX 24 a publicat miercuri informații despre agenția de presă pentru diaspora lansată la Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți.

- Reclama -

Ministerul Afacerilor Externe a decis să finanţeze o agenţie de presă pentru diasporă, “Români pentru români”, iar şef al proiectului a fost numită Mirela Codruţa Stânişoară, soţia fostului ministru şi consilier prezidenţial Mihai Stânişoară, care s-a retras din viaţa politică, scria miercuri FLUX 24.

Joi, Ministerul de Externe prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni ne-a trimis un drept la replică.

Pe scurt, MAE afirmă că reprezentantul legal al asociaţiei beneficiare este o altă persoană decât cea menţionată în ştire. De asemenea că conform planului de activități stabilit prin proiect, secțiunea ,,comunități istorice” urmează a fi finalizată până la data de 10 decembrie.

Pe scurt, MAE plătește 15.000 de euro pentru o secțiune de comunități istorice pe un site obscur din Drobeta Turnu Severin. Mai mult MAE afirmă că Mirela Codruţa Stânişoară nu este coordonator al proiectului.

CE SPUNE ZIARUL INFORMAȚIA DE SEVERIN, ZIARUL FAMILIEI STÂNIȘOARĂ: Prima agenție de presă destinată românilor din diaspora se înființează în județul Mehedinți, platforma www.romanipentruromani.org fiind un proiect finanțat de Ministerul Afacerilor Externe, implementat de Asociația Cordelia și coordonat de Mirela Codruța Stănișoară care în urmă cu exact 10 ani a înființat și cea mai mare televiziune din Mehedinți, RTS.

VIDEO

Din imagini se poate vede foarte clar că lansarea siteului a fost făcută sub sigla Ministerului de Externe cu soția lui Mihai Stînișoară în prim plan.

Stănişoară a fost membru PDL, apoi PNL şi într-un final membru al partidului lui Călin Popescu Tăriceanu.

Mihai Stănişoară şi soţia sa au deţinut în Drobeta-Turnu Severin un trust de presă. „Televiziunea Severin“, cotidianul „Informaţia de Severin“ şi „Radio Severin“.  Trustul a fost finanţat din bani publici, iar după ieşirea PDL de la guvernare a fost vândut.

Familia Stânişoară a fost implicată în numeroase afaceri controversate.

Mirela Codruţa Stânişoară nu a lucrat până în prezent în nici un proiect pentru diasporă.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img