spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăhighlightPreședintele Comisiei Europene: Numai din Africa ar putea veni 8,5 milioane de...

Președintele Comisiei Europene: Numai din Africa ar putea veni 8,5 milioane de refugiați

-

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat joi că actuala criză a refugiaților va dura ani la rând, iar Uniunea Europeană trebuie să găsească soluții pentru a face față acestei situații, mai ales că în prezent numai în Africa există circa 8,5 milioane de refugiați care ar putea încerca să ajungă în Europa, relatează AFP, conform Agerpres.

‘Această criză a refugiaților va dura un anumit număr de ani. Nu îmi fac iluzia că ceea ce trăim în prezent va deveni rapid de domeniul trecutului’, a spus șeful executivului comunitar la o conferință de presă desfășurată la Passau (sudul Germaniei), unde a vizitat o tabără de refugiați. ‘Trebuie să spunem oamenilor că nu este ceva trecător sau provizoriu și că va trebui să trăim mult timp cu această problemă’, a insistat el.

- Advertisement -

Potrivit agenției EFE, Juncker a susținut din nou ideea împărțirii refugiaților prin cote obligatorii și i-a luat apărarea cancelarului german Angela Merkel, criticată adesea că a agravat această criză prin promovarea unei politici a frontierelor deschise care a încurajat imigranții ilegali să vină în Europa. ‘Ce putea să facă (Angela Merkel)? Să lase oamenii să se descurce cum pot?, a replicat Juncker la o întrebare.

El a susținut că refugiații veniți în Europa vor contribui la bunăstarea continentului, pentru că, în opinia sa, ‘cel care fuge nu este un leneș, ci un om care ia decizii și își asumă riscuri’. Dar șeful executivului comunitar a admis în încheiere că, pe termen lung, această criză nu va fi depășită dacă la nivelul comunității internaționale nu se vor lua măsuri pentru o lume mai justă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img