spot_img
22.4 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeScandal sexual la Hollywood

Scandal sexual la Hollywood

-

Harvey Weinstein, unul dintre cei mai influenți producători de la Hollywood, câștigător al premiului Oscar cu filmul „Shakespeare in Love”, a prezentat joi scuze publice și a declarat că pleacă „în concediu” în urma unei serii de acuzații de hărțuire sexuală, dezvăluite într-o anchetă jurnalistică realizată de cotidianul The New York Times, informează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Producător al lungmetrajului „Gangs of New York”, nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film, și al peliculei „Shakespeare in Love”, laureata acestui premiu prestigios în 1999, este acuzat de hărțuire sexuală de mai multe femei, inclusiv de vedetele Ashley Judd și Rose McGowan, care au spus că renumitul producător american a încercat să le maseze, le-a obligat să îl privească în timp ce era gol și le-a promis să le ajute în carieră în schimbul unor favoruri sexuale.

„Înțeleg că felul în care m-am comportat cu colegii mei în trecut a provocat multă durere. Îmi cer scuze cu sinceritate pentru asta”, a declarat Harvey Weinstein într-un comunicat transmis AFP în urma publicării acestui articol în ediția de joi a cotidianului The New York Times.

Potrivit Lisei Bloom, unul dintre avocații lui Harvey Weinstein, consideră că mai multe dintre acuzațiile ce i-au fost aduse sunt „complet false”. Ea mai spune că producătorul de film este „un dinozaur bătrân care învață noile maniere” și care, în prezent, „citește cărți și face terapie cu un psiholog”. 

Charles Harder, un alt avocat al lui Weinstein, spune că articolul publicat în The New York Times este „saturat de afirmații false și defăimătoare”. El mai spune că echipa sa de avocați pregătește o plângere în instanță împotriva cotidianului american.

Potrivit The New York Times, care citează angajați de la Weinstein Company, celebrul producător de film a ajuns la înțelegeri amiabile cu cel puțin opt femei care îl acuzaseră de hărțuire sexuală.

Printre acestea s-au aflat o tânără asistentă în anii 1990, o actriță, o asistentă la Londra în 1998, un manechin italian în 2015 și Lauren O’ Connor, o angajată a companiei sale de producție, la scurt timp după aceea.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...