spot_img
6.7 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăFapt DiversScandal sexual la cel mai vândut tabloid german: Redactorul șef s-a suspendat...

Scandal sexual la cel mai vândut tabloid german: Redactorul șef s-a suspendat din funcție

-

Redactorul-şef al cotidianului german Bild, Julian Reichelt, vizat de o anchetă internă după plângerile depuse de mai multe colege, a cerut să fie temporar suspendat din funcţie, a anunţat sâmbătă grupul Axel Springer, transmite AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Bild este cel mai vândut cotidian din Germania.

„Pentru a permite clarificări şi a nu împovăra redacţia, (Reichelt) a cerut consiliului să fie eliberat temporar din funcţie până când acuzaţiile vor fi clarificate”, a declarat într-un comunicat proprietarul grupului media din care face parte cotidianul german, precizând că cererea i-a fost acceptată.

Julian Reichelt face obiectul mai multor plângeri pentru hărţuire morală şi abuz de autoritate.

Grupul a decis să deschidă o anchetă, condusă de o firmă de avocatură, cu privire la „posibile încălcări ale conformităţii” cu valorile şi regulile ziarului de către redactorul-şef în vârstă de 40 de ani.

Acesta este suspectat, potrivit unei anchete a săptămânalului Der Spiegel, că a promovat stagiare cu care avea aventuri, pe care apoi le îndepărta, sau chiar le concedia. De câteva luni, mai multe angajate au atras atenţia conducerii, care a trenat însă să verifice acuzaţiile la adresa puternicului redactor-şef al tabloidului, potrivit săptămânalului Der Spiegel.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img